tisdag 28 juli 2009

vagnar

Är så sjukt sugen på att köpa en maclaren vagn just nu så det finns inte. Skulle behöva en liten och lätt vagn man lätt får plats med i en bil om man ska någonstans eller då Majja är på dagis eller om man ska bort på annat håll eller eller eller...
men dom är så fruktansvärt dyra!
Mats och jag satt för en stund sen och pratade vagnar och kom fram till att man i vår situation behöver 4 vagnar för att uppfyllt allt. 4 vagnar det är ju inte klokt!
Men syskonvagnen är ett måste. Det enda negativa med den är att Kajsa måste sitta frammåt då hon vuxit ur liggdelen och att ha en säg 6 månaders bebis framåt jämt är inte bra. Blir för mycket intryck. Då skulle vi alltså behöva vår gamla Brio med vändbart styre. Då kan fröken sitta framåt korta stunder då hon vill och annan tid kan hon tanka trygghet från mamma utan att krångla det minsta.
Men den vagnen är rätt stor och inte alls så smidig. Där kommer Maclaren in. Vagnen har bland annat fullt liggläge, solskydd i sufletten, rymlig varukorg, gung i hjulen osv osv den går att fälla ihop till ingenting och den är extremt lättkörd. Men att köra en paraplyvagn på vintern i snö är ingen höjdare så där kommer vår Emmaljunga scooter in. Liten och bra men utan fullt liggläge vilket betyder att Kajsa inte kan använda den än förrän om ca 1år då det blir för jobbig belastning för hennes rygg just nu. Suck. Den perfekta vagnen finns helt enkelt inte.
Därför ser vår vagnhistoria sen juni 2007 ut såhär.

Köpte en Modi Combi Classic innan Majja föddes. Kanon med vändbart styre, mjuklift och bra sittdel, ja den hade väl det mesta en första vagn ska ha. Om den inte hade gått sönder och gett mig gråa hårstrån mitt i julhandeln 2007 hade vi säkert haft den så gott som hela tiden innan Majja växte ur den.
Bestämmde mig för att ha ett kännt märke med reservdelar ifall att vagnen säckar ihop ytterligare en gång och köpte en Brio. Var jättenöjd och glad över vagnen ända tills Majja inte var nöjd med att bara titta på mamma. Var inte lätt att bara vända på henne heller då hela själva sittgrejjen skulle vändas på. Bara det var en prosedur i sig och när hon väl suttit frammåt i en halvtimme blev intrycken för många och bebis ledsen och nervös o då var det bara o vända tillbaka. Blev ju helt svettig och letade ny vagn, nu med vändbart styre. Hittade en Brio happy och var kanonnöjd med den länge men Majja växte och att ha en stor och klumpig vagn till en liten tjej som mest vill gå själv var inte så smidigt så vi investerade i en Brio sitty typ. Den var kanon förutom att det var lufthjul och vi fick punka HELA TIDEN. Blev svindyrt att laga punka 1 gång i veckan på en slang vars strl egentligen hade utgått. Sålde även den och Brio happyn o köpte oss Emmaljunga scootern. Vi stod hela utan vagn och behövde verkligen få med oss en från butiken för att inte vara helt isolerade hemma. Majja var trots allt bara 1½år. Ville ha en vagnen som liknade vå senaste lilla brio med fullt liggläge osv osv men det visade sig att den modellen var gamal och hade utgått o de enda som har fullt liggläge på sina sulkyvagnar är teutonia. Och den enda teutoniavagnen i butik var rosa. Gravid utan att veta om det var en pojke eller flicka i magen avgjorde att jag inte ville lägga ut dryga 3000:- på en rosa vagn så vi köpte emmaljungan utan fullt liggläge och nu står vi där... Hade vi köte teutonia timmy vagnen hade läget varit annorlunda nu men men...

intressant läsning va? :)

Igår var vi in till stan med Marcia och Klara, hon skulle köpa en vagn :)
Efter att hon fått sin vagn fyndade vi en massa skoj på rea. Kom hem med en klädhängare "betjänt" eller vad de kallas för barn från åhlens. Och en barbapappa klänning, pippimössa ett par Pax skor och en polismotorcykel från Åhlens barnklädesaffär allt på "rea på rea priser". Toppen! Gick vidare till benetton och köpte tre tröjor där för 50% Snyggt, billigt och bra! Är jätteroligt at kunna klä upp barnen i de lite dyrare kläderna som inte så många har men som man ändå betalat mindre för än vad H&M tar för liknande kläder. Och kvaliten är ju så mycket bättre också så när det är dags för Kajsa att ta över kommer det ju se nytt ut fortfarande. Toppen!

Idag var vi iväg till öppna förskolan. Majja tyckte sångstunden var jätterolig och jag fick göra hand/fotavtryck på Kajsa. Bra bra. Efter att vi kommit hem kom mormor och morfar förbi o underhöll barnen medan jag dammsög, hängde tävtt och plockade lite. Nästan precis när dom gått kom Mats hem o vi lagade middag. Spaghetti o köttfärssås. Efter middagen gick vi ut o tog en prommenad till ica. Köpte glass och vattenmelon som vi åt tillsammans med jordgubbar nör vi sen kom hem.
När det väl var dags somnade Majja snabbt och skönt o Kajsa var på ett kanonhumör o låg o jollrade i soffan under allsång på skansen.

Nu är det sovdags för mig!

Godnatt.

3 kommentarer:

Jag sa...

men maclaren är väl oxå framåtvänd? men det finns kanske nån billigare på blocket? och syskonvagnen är ju så bred, det är ju en nackdel till... ja, den perfekta vagnen finns inte, man borde få designa sin egen vagn tycker jag....

Johanna sa...

Tack! och du, grattis till lilla Kajsa!!! :-) lika fin som storasyster! :)

skinkan84 sa...

Besvärligt det där me vagnar...Hua...ska själv iväg idag och titta på en vagn. En begagnad dock....Men jag håller tummarna för att den är lika fiin som den såg ut på bild.
Kram