tisdag 25 augusti 2009

vinteroverall

jaha, så var det slutet av augusti och vinteroverallen är inköpt... tragiskt? jaa. Sant? jaa.

Efter att ja lämnat Majja på dagis idag tog jag o Kajsa oss upp till Eurostop. Strosade runt lite på Maxi och gick sen ner mot Lindex. Dom hade fått in vinterkläderna redan och då det är en del som ska inhandlas är det väl lika bra o göra det i tid. Måste ha minst 2 uppsättningar (kanske tre?) vinterkläder då jag kan tänka mig att det någongång under vintern faktiskt kommer att ske en olycka, blöjlös som storasystern är. Och bara för att hon råkat kissa på sig ska hon ju inte behöva vara fast inne medan man väntar på att overallen tvättas och torkar. Näe det är inte snällt.
Vinterkänkor ska skaffas också. Fick höra att Eccos barnskor tydligen inte är de bästa o då speciellt inte vinterskorna. Tror det var Viking som var kanon... o Kavat. Får la se vad vi hittar på iår. Ska kolla in vikings utbud och pris annars blir det kavat i år igen.
Hur som helst så köpte jag en knallrosa bamse overall. Bamse får alltid bra betyg så ja hoppas den här är bra! Synd de hade overallerna i så få färger. Blått och rosa bara. Hade tänkt mig en röd overall iår men nu blev det en rosa. Hennes Fix vinterjacka är ju knallrosa den me så det blir väl egentligen ganska bra så blir det lätt att matcha med mössa och vantar :)

Tog en prommenad tillbaka till dagis och lagom till klockan 12. Majja hade som vanligt ätit jättebra, lekt, kissat på pottan och haft jätteroligt.
Vi gick hem, hon sov lite och sen gick vi till parken o lekte med Lilla-Maja som nu är hemkommen från Frankrike. Lycka tyckte Majja och var riktigt glad över bästisens hemkomst :)

Till middag blev det latmansmat,- nudlar från kinan. Gott var det iaf.

Vad som händer o sker imorrn visar sig. Ska ju tydligen vara skitväder. Suck.

Förresten, vad irriterad jag kan bli på folk! Vart är folkvettet?! Tog bussen upp till Eurostop idag. Det var självklart en gamal skitbuss med en enkel dörr där vagnen preciiiis går in, trapporna är branta och jag helt enkelt inte kommer upp och ner själv. Trots att det är ett antal unga tjejjer/killar/män/kvinnor som ska åka med samma buss och som kliver av bussen är det ingen som erbjuder sig hjälpa till. Näe det är en höggravid kvinna och en äldre dam med käpp som frågar om dom ska hjälpa till. Skamligt! Är det någon kategori som med gott samvete inte ska hjälpa till är det väl just de gravid och de äldre. Fick iaf hjälp på bussen av en förbipasserande man tillsist men för att komma av bussen var den gamla damen tvungen att hjälpa mig.
Medmänskligheten folket! Vart är den?! En dag står ni där själva, eller så har ni redan gjort det. Nog uppskattade ni hjälp och nog 17 kommer ni uppskatta hjälp. Ge och ta!

Nu ska jag läsa lite innan sänggående. Läser en hemsk bok vid namn Skändad. Hemska hemska människor som ska könsstympa små flickor och tycka att det är rätt att göra så.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Ja, måste verkligen kännas konstigt att kolla efter overaller just nu, då det "bara" är augusti fortfarande. Men det är ju bra att vara ute i god tid.
Gott med nudlar till middag, det var det länge sen man åt..
Hälsa Mats och ge Majja och Kajsa en puss från moster..

Pok
Lisa

Jag sa...

Ja, men fy vad folk är korkade......det är förfärligt att ingen annan hjälper till!!!!! Och den där boken låter inte så rolig.....blä....

Maria sa...

Här har vi oxå börjat inhandla vinterkläder, känns konstigt när det fortfarande är sommar ute! :-o o förresten, Eccos vinterkängor är suuper! E hade dem i vintras o inte en enda gång blev han blöt eller kall igenom. O då stod han bokstavligen i vatten/snöpölar och lekte. Det blir likadana i år! Happy shopping o trevlig helg! Kram M