lördag 3 april 2010

skärtorsdag, långfredag och påskafton

GLAD PÅSK!
jaha, så var det påsk igen. Tiden går fort! Förra året vid den här tiden satt jag med jättemage i väntan på att Kajsa skulle komma ut till oss. Vädret var fint och vi hade en mysig påsk. Bilder från då: http://eldgrisen.blogspot.com/2009/04/bilder.html

I torsdags fm regnade det däremot, massor. Precis just efter dagislämning när jag och Marcia rörde fläsket upp emot Eurostop, jag hade glömt regnskyddet hemma och inte hade någon mössa. Men men, det var en skön prommenad som slutade med att vi gick hem också. Inte illa med ett två timmars prommenad och lite shopping (som förövrigt bara bestod av liiite godis) medan storfisen är på dagis i tre ynka timmar. :)

Hämtade Majja och gick hem till Mats som var ledig idag. Lekte lite och klädde ut och målade tjejena till påskkärringar sen kom farfar Seppo förbi en snabbis. Han var snäll och hade påskgodis till tjejerna samt Kajsas 1-års present. Som alltid hann han inte stanna mer än 5 minuter vilket är jättetrist.

Men men, vi andra knatade ner till centrum där det precis som varje år skulle lottas ut en cykel till en utklädd påskkärring klockan tre. Vi anmälde oss och tjejerna fick en varsinn godispåse (vilket innebär att Majja fick två påsar eftersom Kajsa inte äter godis än och dom påsarna lär räcka halva året :) ) "Dektektiven" började prata om vad påsken var uppe på scenen och han var såå tokig tyckte barnen för inte hade påsken med påsar att göra inte heller kärlek då alla har skära ("kära") kinder och inte heller att man kan skära i en banan heller. :) När han tokat sig klart var klockan tre och utlottningen av leksaker och cykeln kunde börja. Det andra namnet som drogs ur lådan var MAJJA PALM!!! Mitt lilla stora hjärta vann!! Dock inte cykeln men ett jättefint garage med tillbehör som vi senare på kvällen byggde ihop hos mormor och morfar. :)

Efter utlottnimngen var klar gick vi och tittade lite på hästarna vid ponnyridningen. Spännande! o sen tog vi oss till biblioteket där de hade ansiktsmålning. Vi var där tio minuter innan stängning så alla barn som var kvar fick bara en blomma ritad på kinden för det gick snabbast. Majja var överlycklig över sin lila fina blomma. :)


Igår på Långfredagen var vi upp till plantagen och hälsade på "Fiffi" från bolibompas "Blomsterträdgården". Åh vad det var spännande tyckte Majja! Hon var helt såld! Tänk att få träffa Fiffi på riktigt! Båda tjejerna var modiga och satt i Fiffis knä för fotografering. Majja var så modig att hon även vågade dela ut både kramar och pussar och vifta henne på öronen.
Mats och jag trodde knappt våra ögon då Majja är en liten blygfis innan hon hunnit kolla in läget och se vad som hända ska.
Vi fick gå en liten tipsrunda där priset var en film men tyvärr vann vi inte.

Resten av dagen sprang Majja på pottan en miljon ggr. Jag började misstänka urinvägsinfektion och ringde sjukvårdsupplysningen för att få råd om vad man då ska göra. Rådet var att genast ta sig in till en läkare så att vi inte riskerade att det skulle gå upp till njurarna, Klockan sex ringde vi Löwet som hade fullt, dom rekomenderade Danderyd där det skulle gå snabbt och smidigt. Vi lånade mammas bil och for iväg. Kajsa var trött och hysterisk hela vägen stackars liten. Blev riktigt svettigt då mammahormonerna (eller vad det är) sätts igång på högvarv under sånna situationer.
Väl framme fick vi vänta vid dörren innan det kom en sköterska för att släppa in oss. Dessvärre frågar hon bara om vi har andnöd och om så inte var fallet var vi inte välkommna in. De hade fullt så det var bara att åka till Astrid Lindgren tyckte hon och tillade sen lite fint att det nog var en minst 10h väntetid där. GAHHH! Vi packade in oss i bilen och åkte till Uppsala istället. Kajsa fortsatte vara ledsen och sen dög BARA mammas famn resten av av kvällen på akuten. Det tog tid och när klockan var ett var vi äntligen hemma igen. Det var dock ingen urinvägsinfektion utan en "biverkning" av mjölkfria kosten. Majjas tarmar är vana vid lös avföring och nu har hon börjat bajsa korvar vilket innebär att det är mer fast. Detta är hennes tarmar inte riktigt ok med vilket gör att hon inte kan tömma sig helt och hållet. Läkaren kände och klämmde på Majjas mage och kunde konstatera att hon har massor av bajs i tarmarna (trots att hon bajsat två ggr under gårdagen) Detta bajs trycker på urinblåsan då tarmarna rör sig vilket gör att hon fungerar som en höggravid just nu. Det ska småskvättas konstant och så fort man känner att man blir kissnldig så måste man kissa NU. Det går inte att hålla sig många sekunder. Medicinen blen mindre trevlig. Vi fick med oss 2 gigantiska behållare med ett innehåll av 120ml lavemang i varje samt en lååång slang. Den slangen ska vi köra in typ 15cm i rumpan på Majja och sen tömma behållaren på lavemang därefter ska vi försöka få henne till det omöjliga. Hålla sig i 5minuter. Detta ska vi göra två gånger. Jag ser INTE fram emot detta. Vi har inte vågat idag men måste väl göra det imorgon. Anledningen till att de inte gjorde det igår var att hon sov som en stock i vagnen och det hade inte blivit något trevligt uppvaknande för liten. Vid ett i natt var vi hemma igen.

Idag har påskharen varit i farten rejält och det har gått ner åtskilliga godisbitar i Majjas mage och majskrokar i Kajsas mage. :)
Tjejerna har även fått en varsinn bok, kläder, Majja har fått nya stövlar och tillsammas har dom fått ett set med instrument. Rena rama julaftonen :)
Vi har varit ute massor och varit hos mormor och morfar på middag.

Imorgon kommer det en tjej, Tessan, och visar/säljer kläder från Meandi klockan 11 hos mina föräldrar på Ceresgatan. Har du lust att komma så hör av dig, ju fler desto trevligare! Det är kanonfina kläder!

På måndag ska vi hem till barnens farmor på middag och sen var den här påsken förbi.


Godnatt.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Va massa roligt ni har hittat på.

Synd att vi får besök imorgon annars hade jag gärna kommit på klädpartyt, hör av dig nästa gång du ska ha något sådant :-)

Baloo sa...

späckad påsk :)skoj! Trevlig visning idag, mycket fina kläder. Kanske ses något i veckan då jag har påsklov?