lördag 12 juni 2010

Kalas 1

Idag har vi kalasat!
Det finns en viss liten fröken som fyller tre år om en knapp vecka och självklart ska detta firas!
Då barnens farmor befinner sig i Ockelbo under födelsedagen bestämdes det att vi idag firade henne tillsammans med Mats sida av släkten. Meningen var att vi skulle grilla nere på Ingrids (farmors) kolloni men då det varit mindre trevligt väder idag så förflyttades det hela hem till faster och kusinerna. Trevligt värre. Jag och Majja bakade en tårta imorse. Önskan om hur tårtan skulle se ut var lila och Hello Kittty så vi gjorde vårt bästa!
Fyllningen blev mosade bananer och jordgubbar blandat med vaniljsås i botten, hallon/blåbär/vaniljsås i andra lagret och sen gjorde vi lila grädde med hjälp av blåbär och gjorde en helt okej lila Hello kitty med hjälp av godispluppar. Bild kommer imorrn eller nått ;) God var den iallafall och Majja var nöjd och glad.

Miguel stod och var grillmästare då vi kom och när vi sen satte oss för att äta efter lite lek fanns där hur mycket gott som helst! Jag som trodde vi skulle äta korv med bröd (vilket bara det hade varit jättegott) blev positivt överraskad då där fanns ett par olika sorters kött, ett par olika sorters korv, sallad, potatissallad, halloumi (eller nått sånt, jättegott var det iaf) sås och aa... åt så det nästan stod ut genom öronen på mig! Precis som Kajsa, att hon klarade av att sitta efter maten är ett under. Hon fick i sig en hel barnmatsburk, två "vanliga" smala korvar och en halv tjockkorv. Sen satte jag stopp! Efter ytterligare lite lek smakade hon tårta och drack en festis. Men speciellt mycket tårta fick hon inte. Onödigt med för mycket sött då hon är så liten och dels borde magen som sagt varit full!
Efter fika spelade vi lite memory och därefter hade pltösligt fyra timmar gått och vi började röra oss hemmåt.

Majja fick väldigt fina presenter som hon blev jätteglad över. En pippifilm, nr 2 i samlingen. En jättesöt sommarklänning (som hon skulle prova så fort vi kom hem sen gick hon runt i den fram till läggdags), en Hello Kitty målarbok med tushpennor och såpbubblor.


Dagen har varit mycket trevlig och Majja tycker väldigt mycket om sina kusiner. Vi borde ses lite oftare!




vår fina tårta
 som faktiskt var lila även i grädden och inte sådär dassig som det ser ut som på bilden.

fyllning lagar1: Jordgubb/banan/vaniljsås
fyllning lager 2: hallson/blåbär/vaniljsås
toppen: lila blåbärsgrädde, godispluppar, nonstop och saltapinnar

Inga kommentarer: