lördag 23 augusti 2008

Kräftkalas!

Idag började vi dagen med att kliva upp hela familjen när Majja bestämmde att det var morgon klockan 7. Teletubbies som blivit en tv-favorit (konstigt nog eftersom Majja egentligen aldrig sitter framför tv´n) sattes på och vi fick oss ett par skratt. Konstigt programm det där men men.
När fröken tröttnat gjorde vi oss iordning och gick ut för att handla. Kräftor stod på listan! Mums!
Handlade o klara somnade Majja i vagnen och jag o Mats passade på att picnicluncha på kycklingklubbor. Jättegott och vi klarade oss från getingarna som annars verkar vara precis överallt. Usch!
Efter att Majja vaknat och även hon fått i sig lite lunch gick vi ut i parken dit Marcia och hennes Maja kom och lekte med oss. Längesen både vi och tjejjerna träffades nu så det var roligt. Även om barnen inte leker så mycket med varandra än så märker jag på Majja att hon tycker det är mycket roligare att leka då någon kompis också är där.

Väl hemma efter nån timme kom Rolle och hans son Mattias hit för att mumsa kräftor.
Bakade en sockerkaka och kokos-/neger-/pärlsocker-/chokladbollar (vad säger man egentligen?! chokladbollar säger jag då ja ska beställa ute på fik men hemma blir det negerbollar, står ju till och med så i receptet. Vad säger du?!) som vi också tryckte i oss.
Det var farligt gott med kräftor! tänk att något som ser så oaptitligt ut kan vara så gott och sättet att äta dom på känns väl kanske inte helt hundra om man skulle beskriva det för någon som inte vet... "man suger dom under magen, hugger bakom ögonen och smaskar i sig hjärna och gälar, tar bort bajsrännan och äter stjärten..." :) aa men GOTT är det minsann! :)

Mattias tillhör nog en av Majjas idoler, hon skattar alldeles gurglande glatt när han busar med henne och kan nog inte riktigt få nog. Roligt nog uppskattar han det också och får inte riktigt nog av att hitta på tokerier som ska få henne att börja skratta. Idag har han också lovat att hålla koll på henne när hon börjar röra sig ute på stan som tonåring, inget ska få hända henne! Gulligt!



Middagen!

Två gladskitar!


2 kommentarer:

Jag sa...

Usch, HUR kan folk äta stooora röda INSEKTER???? För det är det de ser ut som, kräftorna! Snuskiga är dom! Och smakar illa gör dom med!
/Molin

Anonym sa...

Gott med Kräftor!
Sant dock att beskrivningen av hur man äter dem inte är så lockande...
Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg! :)
/Helena & Beatrice