torsdag 25 december 2008

En snöig jul!

Då hela förra veckan var grå, trist och regning såg väderutsikterna inte allt för bra ut inför årets jul. Men istället för de tradiga plusgraderna blev det plötsligt lite kallare och tanterna och farbröderna på tv´n påstod att det iallafall skulle bli minusgrader och frostvitt på julafton. Yes! Finns det nå tråistare än en regnig julafton med 5 plusgrader?
Hör o häpna, vad händer på julaftons förmiddag? Jo, det börjar snöa! Inte stora flingor men ändock snö! Snö som la sig på marken och som fick ligga kvar! Det är inte mycket men det är ändock! Inga gröna gräsmattor och vattenpölar att hoppa i. Julkänlan blev genast mycket bättre! Och med en sån start kunde ju julafton inte bli sämre den heller! (När hade vi senast snö på julafton?)

Som jag skrev igår hade ju tomten varit hem till oss under natten och lagt lite paket under vår fina lilla gran. Majja fick på morgonkvisten ett pussel och en tågbana med nalle puh och vänner. Av farmor fick fröken en badbalja till dockan med diverse tillbehör och en liten ljusstake med tillhörande ljus.
Mamman fick en jättesnygg väska från tomten (pappan o Majjan) och pappan fick ett par byxor och simpsons playstation2 spel (av mamman o Majjan).
Det var lite konstigt det där med paket som bara fanns där helt plötsligt när man klev upp på morgonen men det var också väldigt spännande och Majja fann sig snabbt med att dela ut paketen till mig o mats och börja öppna sina egna. Dom blev en hit allihopa!
Efter paketöppning blev det frukost med färskpressad apelsinjuice och skinksmörgåsar innan en lugn förmiddag väntade. Vid två kom Majjas moster Lisa hit och hämtade oss o tog oss till mormorn och morfarn. Där mumsade vi julmat, sneglade på Kalle Anka och hade det mysigt. Majja var trots sjukdom på ett strålande humör, åt så gott som ingenting men lekte desto mer. När det var dags att bänka sig framför granen var Majja jätteduktig. Väntade snällt tills morfar gav henne ett paket och sen hjälptes vi åt att öppna det. När någon annan skulle få ett paket delade hon snällt ut det till rätt person. Det var massor med paket och det var så roligt att se Majjas miner när hon öppnade de som var hennes, hon blev så glad för allting! o undra på det, de va fina grejjer hon fick! Av mig o Mats fick hon pusslet och nalle puh tågbanan hon öppnade på morgonen, en docka och en dockvagn samt massa kläder.
Av mormor/morfar/moster/gammelmormor/Tage fick hon massor me kläder, jättefina sådana, tur folk vi känner har bra smak ;), en bondgård me massor av tillbehör, teletubbiesfilm, pengar, pussel, nalle puh båt med liknande duplolego, tavla och en julstrumpa. Kanonfina grejjer som både vi och Majja blev glada över!
Majja önskar nog att tomten kunde komma varje dag så spännande som hela dagen var igår.

Jag fick blandannat en sodastreamer, en mysdress, pengar, en kokbok, lotter, ljus o pysseltidningar, en gjutjärnsgryta, böcker och en hårfön.
Tillsammans fick Mats jag och barnen en jättefin julklapp, nämligen en syskonvagn!!! Verkligen behövligt och vi blev jätteglada!

Efter en massa julmust, choklad och paketöppning började liten bli trött och hängig så vi fick skjuts hem igen.
Väl hemma började fröken hosta och hosta och har så fortsatt hela natten. Ingen av oss har knappt fått någon blund i ögonen. Stackars barn!

Hostan har fortsatt även idag o är så pass illa att hon emellanåt hostar så hon spyr.
Trots detta höll Majja på att få dåndimpen här hemma så vi bjöd in oss själva på mat hos mamma och pappa tillsammans med min mormor och Tage. Vi åt upp resterna av julbordet, fikade och pratade en massa strunt. Väl hemma igen åt Majja mer än vad hon gjort på flera dagar *skönt*, lekte en del me de nya grejjerna och stupade sedan i säng. Nu ligger hon här bakom mig igen och blir hysteriskt ledsen varje gång en hostattack kommer. Gör säkert ont i halsen samtidigt som det är jobbigt att hosta.

Imorgon väntar stek med potatis, gräddsås, lingon och inlagd gurka hos gammelmormor och Tage. Ska bli supergott!

Hoppas ni som läser har haft en minst lika bra jul som vad vi har haft!




paketöppning med pappa på julaftonsmorgon

De fina julklapparna Majja gjort till mamma och pappa på dagis.


fröken med alla julklappar framför vår stoora gran :)!

Man blir trött efter en dag på topp full med äventyr & överraskningar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Aaa visst var det härligt att det blev lite snö till jul. Imorgon åker vi upp till Idre å då blir det ÄNNU mer snö :) hörde att det blir stek för er i eftermiddag. För oss blir det Västerbotten paj till lunch. Mormor får fullt upp idag me stackarn ;) Kan höra av mig när jag kommer hem från Idre så kanske vi hinner ses nåt innan jag far tillbaka till kalmar. Ha de!! kramisar

Anonym sa...

Åh, vilken vagn fick ni då? Låter som ni hade en kanonjul. =)