tisdag 30 december 2008

barnens djungel

Mamman: Vad säger lammet Majja?
Majjan: bäää bäää
Mamman: Vad säger kossan?
Majjan: muu muu
Mamman: vad säger vovven?
Majjan: vauf vauff
Mamman: vad säger kissen?
Majjan: mau mau
Mamman: vad säger ankan?
Majjan: kvack kvack

Mamman: vill du ha banan Majja?
Majjan: ja aa
Mamman: vill du ha apelsin Majja?
Majjan: näe, bäpple

päon, nan eller siin är andra frukter som är goda, dvs päron, banan och apelsin

Det bara sprutar ut nya ord ur Majja just nu, de senaste veckorna har varit så roliga ur just den synpunkten. Idag sa hon Majja och klappade på sig själv, när hon eller nån av dockorna behöver ny blöja enligt henne själv springer hon och hämtar en och säger "bölja".
När hon lyckats med någnting hon tar sig för, som att lägga pussel eller gå ordentligt (dvs inte på alla fyra) upp för en trappa så säger hon "sådärja" efter varje trappsteg.

A det finns miljoner exempel att ta upp men de här får räcka just nu :)

Dagen idag har varit lugn, nu när hon är så gott som frisk (förutom allt rossel) börjar hon vakna tidigt igen, 6.50 var klockan idag men jag som var helt död satte på bolibompa och fick slumra till halv åtta med en liten tjej som satt bredvid och klappade mig på huvudet. :)
Var inne o lekte o pysslade till 11 då liten somnade sen åt vi lunch och därefter tog vi bussen upp till eurostop där ja skulle kontrollmäta hennes fötter. Visade sig igår att hennes kompisars fötter vuxit som ogräs senaste tiden och att de varit tvugna att köpa nya vinterskor o då det är halva priset på wedins skulle man ju slippa lägga ut en förmögenhet på skor om det behövdes nya. Men det behövdes det inte. Vi hade dryga cm till godo fortfarande :)
Blev lite mat på Maxi och sen for vi hem igen.
Här hemma låg Mats i soffan och sjukade sig, verkar vara influensan men eftersom jag förbjudit honom o ha den så är det nog bara en vanlig förkylning. Jobbig sådan dock.
Kräksjukan och influensan är bannlysta och portade från vårt hem, helst all annan skit som har med sjukdom att göra också men lite anpassningsbar måste man tydligen vara.

Igår var en desto roligare dag. Vi hade vår premiär på Barnens djungel tillsammans med Maja och Beatrice med resp mammor.
Majja tyckte det var lite läskigt till en början och ville helst hålla mamma runt halsen men ju längre tiden gick desto modigare blev hon och efter bara en liten stund lekte hon och hade jätteroligt. Beatrice var dock helt galen och trivdes som fisken i vattnet från sekund 1! Det gjorde Maja också som inte heller är speciellt rädd av sig.
Vi mammor hade nog minst lika roligt som barnen tror jag och vi var alla överens om att göra om utflykten inom en snar framtid!
Dessutom somnade fröken snabbt och skönt igår kväll vid läggdags och sov sen hela natten.

Imorgon är det nyårsafton. Första nyårsafton jag ska spendera hemma med bara Mats, Majja och tv'n som sällskap. Känns lite konstigt men det blir nog bra. Mats verkar ju inte bli det bästa sällskapet med sitt snoreri och hostande och Majja lär ju sova men det blir nog bra ändå :)
Middag hos mamma och pappa tillsammans med mormor och Tage o Lisa o Micke (tror ja) blir det till en början iaf o det ska bli gott och trevligt!



Leker i bollhavet


Liten har roligt!

sover skönt efter ytterligare en dag med bus

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att det kommer nya ord ifrån henne...
Och det ser ut som på bilderna att ni hade det riktigt roligt på barnens djungel...Dit vill moster följa med någon gång..

Puss och kram
Lisa