lördag 17 januari 2009

Gravid? Läs inte sista stycket!

Vi skippade städning och disk igårkväll. Ägnade oss åt att busa med vår prinsessa och titta på bolibompa innan fröken totalt däckade, sov en halvtimme bara och var sen pigg igen. Mer bus ett par timmar och sen fick hon lägga sig tillsammans med mamman sin. Var en mysig fredag trots att vi var utan dipp osv... som tydligen hör fredagsmys till! :)

Idag var vi uppe innan tuppen. Majja tittade på nått konstigt barnprogramm med Aka-paka o allt vad de nu heter. Väldigt spännade tydligen och jag slumrade vidare i soffan en halvtimme innan vi åt frukost. Vi hann leka ungefär en halvtimme innan pappan vaknade och kom upp till oss. Var uppe hela familjen ca 1 timme och sen gick jag o la mig. Va jätteskönt att kunna sova ytterligare en timme och se att klockan bara var 10 när jag väl vaknade igen. Vi lunchade och sen sov Majja middag och jag åkte till Stadium för att byta ett mjukisset jag fick i julklapp. Byxorna hade krympt 10cm på vardera ben och tröjan 7cm i vardera ärm efter tvätt!! trots att vi endast tvättat dom i 40grader och INTE tumlat dom. Mats fick en tröja av mig förra året i samma märke (soc), den var lite stor men satt bra innan tvätt och efter första tvätten hade den också krympt massor (så vi var tvugna att byta den me) så köper ni det märket så köp en strl förstort så slipper ni krångla sen.
Reklamationen höll på att inte gå igenom just pga att kläderna "bara" krympt, finns inga bevis på att jag inte kört dom i 90 grader. Men efter lite disskussioner med killen i kassan som gick en vända extra till butikschefen (just för att han tyckte att jag hade rätt)gick det igenom ändå. Man kan ju inte köpa kläder för 500:- som ska bli oanvändbara efter bara 1 tvätt heller, då har jag bättre nytta av pengarna.

Liten hade bara sovit i en halvtimme så när jag kom hem klädde vi alla på oss och gick ut en sväng i det fina men extremt kalla (minus 10grader) vädret. Majja gick hela vägen ner till centrum och var så söt när hon banade sig fram mellan alla frysta lerskoavtryck på vägen. Var ju som värsta kullerstensgatan för henne på vissa ställen. Gulle. Väl nere på centrum gick hon balansgång på räcket till planteringarna som alla andra barn och dessutom gick hon upp för alla trapporna helt själv till amfibiteatern eller vad det ska föreställa för att sen hoppa ner till torget igen. Trappstegen går ju henne ända upp i knähöjd så det är inga små steg hon får ta. Snacka om att vara vig och ha energi. Hade man ens hälften av all den energi som barn har skulle man få mycket gjort om dagarna! :)

Väl hemma kom litens mormor, morfar och moster förbi för att leka en stund. Majja hade jätteroligt och skrattade massor.
Efter en dag med lite sömn, massor av frisk luft och aktivitet somnade fröken sittandes mitt i bolibompa. Helt plötlsigt bara föll hon mot mitt bröst och sov. Vaknade till snabbt i "fallet" och gnällde lite, letade upp lite bar hud på mig. Låg och kände i två sekunder och somnade sen stenhårt. Lilla liten.

Började kolla på en film för ett tag sen Jersey Girl tror jag den hette. Började okej men efter bara ca 15min eller nått sånt dör mamman när hon föder barn pga nått blodkärl som sprack då hon krystade. Kul. Känns så inspirerande att föda nu. Blev inte alls nojjig.
Kunde det inte ha stått nån varningstext någonstans om att gravida inte ska se den filmen?
Usch.
Undrar hur stora oddsen är för att det ska hända... lär ju inte vara speciellt stora MEN ÄNDÅ!!
Jag har verkligen inte lust eller tid att dö just nu. Har ju en underbar dotter jag måste följa genom livet, ett till busfrö på väg och den bästa pappan till barnen jag vill spendera bra många år till tillsammans med. Dumma film!

Sov gott.

Inga kommentarer: