fredag 20 februari 2009

bilder

Här kommer några bilder från februari, har inte haft tid eller möjlighet att sitta här så långa stunder att kameran hunnit bli tömd. Inte tagit så mycket kort iofs heller tyvärr men ska bättra mig! Man kan aldrig få för många kort!

Gå in på http://www.sigtunabygden.se/ och läs/titta på min artikel från vikingarännet som var nu i helgen.

"Puss på dig dockan!" "Men vad är det som luktar? Usch! Har dockan bajsat?"

Bad och dusch med regnkläderna på en trist lördagsmorgon! Något fröken fortfarande pratar om! :)







*wieee*






Dagispyssel till alla hjärtans dag!



Hade turen att få hjälpa till på Majjas avdelning samma dag hjärtarna gjordes och det var jätteroligt att få se henne i pyssla, djupt koncentrerad med sitt limstift och sina tussar. Mamman och pappan blev jätteglada för sin present som nu sitter uppe i köksfönstret.




*kärlek*





Har jobbat i stort sett hela februari nu förutom ett par dagar då Majja var sjuk, har gått jättebra och är verkligen roligt. Barnen/pedagogerna och förskolan i sig är jättebra allihopa så trivs som fisken i vattnet!
Tyvärr har det blivit några riktigt långa dagar för Majja men det har gått bra och förutom tårarna som trillar på morgonen har hon jätteroligt på dagis.



Magen växer o mår bra, på tillväxtultraljudet visade det sig ju att bebis är 7,5% för liten. Ingenting egentligen. Bara magen som är liten. Det är den fortfarande men hade växt på sig bra sist jag var o mätte hos barnmorskan. Skönt. Nu har vi kommit ända fram till vecka 31 och jag tycker den här gravidíteten har gått supersnabbt. Så mysigt att känna hur bebis bökar runt även om det ibland är riktigt jobbigt att inte kunna sitta/ligga/stå som man vill för passar det inte den lilla sparkar den upp massa sura grejjer i halsen på mig som är riktigt obehagligt eller så sparkar den till revbenen eller urinblåsan eller trycker ut naveln på mig *aj*. Men allt som allt kan jag bara sammanfatta den här graviditeten som snabb och mysig dock lite jobbig då ja mådde illa väldigt länge och blir fortare trött. Men kan ju inte vila på samma sätt denna gången heller då jag jobbar mer nu, har en liten tjej som vill ha sin mammas vanliga uppmärksamhet och bus samt sämre järn och blodvärden.
Tänk, nio veckor kvar.
Såhär står det på familjelivs sida:




Du är på dag 213 av 280. (76,1%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 2 fulla dagar (v30+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 28 apr 2009
Du har 67 dagar kvar till beräknad förlossning.




Vecka 31 - 18 feb - 24 feb 2009



Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten.
Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten.
För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte.
Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.











Magen vecka 30 2009 med bebis




























Magen v.29 2007 med Majja



inte så stor skillnad ändå va?



föresten, Grattis på födelsedagen Jenny! Hoppas du har haft en kanondag, vädret har ju varit på din sida ialla fall!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, magen är större nu ju! :-) Vad roliga och söta bilder. =) Åh, jag är inte ett DUGG avis på att du har flera veckor kvar, livet som tvåbarnsmamma är än så länge underbart! :-)

Anonym sa...

hihi tack så mycket :) jo jag har haft en bra dag, lunch hos farmor och farfar, promenad i fina vädret, ikea me anna och daniel och middag och kvällsmys me mamsen och papsen :)Skulle ju gått på intervju idag, men den blev inställd pga inställt bidrag från kommunen, de får inte anställa :( men nu blir de skönt att avsluta terminen i kalmar iaf me min darling :) Hoppas ni får en bra helg! kram kram ps. jag tycker magen ser lika ut

Anonym sa...

Fiina magen! O fiina Majjan! Kul att få se lite bilder. Hoppas ni håller er friska. Kramar!