tisdag 24 februari 2009

Hipp hipp hurra!

Hipp hipp hurra för pappan i familjen idag!
Både födelsedag och namnsdag på samma dag! :)
GRATTIS!!

I söndags firades han med tårta, bullar, kakor, kaffe och familjen. Mats föräldrar, hans syster med familj och mina föräldrar och syster var här. Var en trevlig dag och allt var gott.
Majja och jag hade bakat tårtan och hon tycker det är såå roligt att få hjälpa till. Hälla i ingredienserna i bunken och sen få stå och hålla i vispen då allt ska vispas ihop för att sen komma till det bästa, stoppa in kakan i ugnen och slicka slev och visp rena! Mums! :)

hektiskt dag idag, födelsedag, namnsdag, semmeldag och vasaloppet för Majjsan på dagis!
Alla barnen fick på sig gula västar med en nummerlapp på. Majja hade nr 1! :) Sen traskade vi runt till olika stationer på gården där det hängde tygpåsar i trädet med olika sånger i. Barnen tyckte det var jätteroligt och som avslutning och belöning på det hela blev det medaljutdelning!
Majja tyckte det var jättekonstogt att mamma kom tillbaka så snabbt då vi ju nästan precis sagt hejdå till varandra och blev därför lite kinkig då hon förstod att jag ju skulle gå igen. Jobbar på avdelningen bredvid hennes just nu o vi brukar aldrig ses under dagarna men ibland blir det så och det upplevs ju självklart lite konstigt.

Bilder från alltihopa kommer kanske senare eller snarare troligast imorgon.
Efter jobbet ska jag och Majjan ner och uträtta lite ärenden i centrum och sen hem o få i oss middag innan det kommer ytterligare lite gäster till pappan.
Nu är det snart korvgrillning till mellis på dagis så måste skynda mig dit igen! Rasten är strax slut!


***********************************************************************

Blev ingen korvgrillning, gick tydligen inte o få fyr på grillen men men :)
Jobbade över en timme idag o efter det gick jag o Majja ner till centrum o köpte födelsedagspresent till pappan,- presentkort på en tatuering. Han tatuerade ju in Majjas handavtryck från då hon var 5v gammal så bebis handavtryck måste ju också etsas fast så småningom :)
Sen gick vi vidare bort till coop och köpte semlor. Dock utan mandelmassa då det inte är nån favorit här hemma utan med vaniljkräm istället. Mums. Billigt tyckte jag det var också. Nybakade semlor, 2 för 20:-
Väl hemma hade Mats lagat middag. Fyllda lövbiffar med potatisgratäng. Mums även det! Vi hann precis äta klart så kom Majjas gammelmormor, mormor o morfar och moster för att gratulera födelsedagsbarnet och mumsa i sig en semla.
Trevligt trevligt.
De stannade dock inte speciellt länge och vår solstråle till dotter förvandlades till ett trött litet monster. Ingenting passade och dumheter skulle göras. Tur att hon är så söt som hon är iaf! Fick efter lite om och men i henne lite yoghurt och en smörgås innan tandborstning och blöjbyte o sen blev det sängen. Mysfröken kramades och gosade en stund innan hon somnade o nu sover hon skönt.
Jag har precis betalat räkningarna *blä* och ska snart också krypa ner i sängen.

Blev inga bilder på födelsedagsbarnet idag men lägger in nån bild från vasaloppet istället.




Sov gott.



Mamman o Majjan.

Majja har precis kommit i mål och fått sig en medalj.

Väl hemma var hon väldigt stolt över den när hon skulle visa pappa och mormor o morfar. :)










Glad nästan hela tiden men inte jämt...
När mamma precis hade talat om att hon snart skulle gå och jobba IGEN fick liten nog. Hon blev både ledsen och arg o kunde nog inte förstå vad hon gjort för ont för att behandlas på detta viset.
När vi sagt hej då och hon kommit in och fått av sig ytterkläderna, hade dockan i famnen och väntade på sin tur i blöjbytarkön så hade hon lugnat ner sig och accepterat läget.
Stackars barn.

Inga kommentarer: