lördag 7 februari 2009

skoavtryck

Var på tillväxt UL i tisdags då min mage anses vara för liten.
Alltid lika kul att få se bebisen! Tack o lov var där inge fel. Flödet till/från moderkakan i navelsträngen var precis som det skulle och där fanns tillräckligt med vatten. Alla organ såg bra ut och hjärtat tickade på snabbt :) Liten tog det mest lugnt men gav ifrån sig ett par rejäla sparkar under undersökningen :)
Man kunde inte svara på varför magen var så lite men allt var bra och bebis är 7,5% mindre än "normalbebisen" i denna tiden och förväntas också vara detta vid förlossningen. Beräknad födelsevikt är dryga tre kilo vilket känns jättebra. Man har en marginal att ligga på utan att behöva oroa sig o de va 21% upp eller ner. dvs 21% förstor eller förliten bebis så vi har ju gått om marginal åt båda hållen. Skönt.

Har annars jobbat hela veckan utom måndagen. O resten av februari kommer att gå i jobbandets tecken. Skönt och roligt! Men det börjar kännas att man inte har sin vanliga kropp längre. Blir helt slut av att kräla runt på golvet, leka, klä på/av osv osv men det är jätteroligt där jag är nu. Trivs jättebra.


Dagen idag har varit lugn, nästan för lugn. Pratade om att åka o bada men då ja fick sovmorgon imorse o mats somnade med majja (ja me en liten stund,- skönt) ville ja inte väcka honom då hon vaknade efter bara en timme o när vi väl väckte honom hade han ingen lust längre. Tyckte klockan va för mycket. suck. men men vi får bada en annan dag.
Var ute o åkte lite pulka, röjde i lekparken och tittade på skoavtryck i snön istället. Det är spännande grejjer det! Vi hittade stora skoavtryck och små akoavtryc. Hundavtryck,- stora o små, hästavtryck, harar och pappans, mammans o majjans avtryck. Konstigt men spännande :) Var skönt o mysigt att komma ut hela familjen en stund o göra annat än o bara gå å handla...

Majjsen sover o ja me nästan. Ska nog förflytta mig från datorn till sängen.
Godnatt. :)

Inga kommentarer: