måndag 2 februari 2009

trevlig helg


Helgen var trevlig. Lilla familjen åkte in till huvudstaden då liten hade vaknat. Väl där var det tänkt att mammans mobiltelefon skulle lämnas in på lagning efter att liten tyckt att den behövde ett bad. Men med min vanliga tur så var butiken stängd. Vi gick vidare mot Gallerian där BR leksaker granskades noga av Majjan medan mamman sprang runt på Polarn o Pyret. Hittade en jättefin mössa på rean som kommer bli perfekt i vår.

Sen var det dags för mellanmål. Pappan sprang iväg för o köpa bananer men medan han var borta hittade mamman och Majjan något bättre. Kladdkaka med glass! Vi skyndade oss att köpa detta och pappan bara skakade på huvudet när han hittade oss mumsandes på en trappa. Liten fick hur som helst i sig hela bananen och lite kladdkaka med glass innan vi vandrade vidare. Gick iväg till butiken Krabat som ligger i närheten av hötorget och tittade o vände o vred på massa prylar. De har verkligen tokfina leksaker Synd att priset oftast är därefter också. Men eftersom vi skulle iväg på restaurang tänkte jag att fröken fräken ju måste ha något att pyssla med när hon lessnat på att äta så vi köpte med oss ett pussel. Sen bar det iväg med raska fötter bort mot östermalmstorg och restaurangen där litens moster och Micke väntade.

Tur att de hade bokat bord för det blev fullsatt medan vi satt där och tryckte i oss mat.
Mongolisk/kinesisk/sushi/grönskas/frukt buffé åt vi. Lite kul då man går o plockar rå mat som de sen steker på. Majja tyckte nudlarna och minimajsen var godast och åt massor!
Vi andra proppade också i oss och alla var nog lite väl runda om magen när vi lämnade restaurangen :)
TACK FÖR MATEN! det var en trevlig kväll!

I går tog vi de lugnt på förmiddagen och efter att Majja sovit gav vi oss iväg för att gratulera Helena som fyllde år. Grattis! Fick i oss massa gott fika (tack!) innan vi tog oss ut och ner till Willys för att handla lite till middagen. Väl där träffade vi på Jill och Elias. Roligt med lite prommenadsällskap hem. Längesen vi träffade dem. Tyvärr var Elias sjuk och sov i vagnen så barnen hade inte så mycket utbyte av varandra men ändå.


Idag har vi varit iväg till Rinkeby för att undersöka om Majja är allergisk mot all penecelin eller bara mot en sort eller kanske inte alls. Har vi tur så var det bara en engångsreaktion.

Läkaren var bra och Majja var jätteduktig. Bara man berättar för henne vad som ska hända så går det oftast bra så när det var dags för blodprov talade jag om för henne att doktorn skulle sticka i fingret. "Aa" sa hon och började visa sina fingrar och vart doktorn kunde sticka. Sen satt hon snällt i mitt knä o tittade på medan de mjölkade ur blod ur henne.


Nu ligger hon och sover middag men vägen dit var inte enkel. Fröken har bestämmt sig för att det är onödigt att sova, hur trött man än är. Så preciiis när ögonlocken går ihop så börjar hon fibbla med nånting för att vinna några extra sekunders vakentid. Det gäller att man har tålamod för humöret blir ju inte direkt bättre på henne då hon bara blir tröttare o tröttare. Pust! Men tillsist somnade hon iaf och sover som sagt nu jätteskönt.


Jag har lyckats uppdatera lite här o nu ska jag ta tag i att plocka upp alla grejjer som ligger slängda på golvet. suck.


Ha en fortsatt bra dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack själv för en trevlig kväll...
Puss och Kram
Lisa