måndag 18 maj 2009

akuten

Kom till barnläkarmottagningen i fredags och läkaren tittade på Kajsa och hennes mage. Han klämde och kände, vände och vred och tillsist sa han att han skulle skriva en remiss till akuten för det är något som inte alls är bra med hennes mage samt att han trodde att hon hade förliten analöppning. Man blir ju inte lite nojjig när man tror att man "bara" ska på en vanlig läkarundersökning, få ett besked om vad man ska göra för att allst ska bli bra oså slutar det med att man har en remiss i handen och en order om att skynda sig in till akuten.
Fick låna mammas bil och hela lilla familjen for iväg.

Väl framme kom vi väldigt snabbt in på ett rum. Riktigt små barn prioriters tydligen just pga smittorisken från andra. Det kom en läkare som även hon klämde oc kände. Hennes bedömning var att tarmarna låg felvridna/åt fel håll och att analöppningen var förliten. Hon tyckte att vi skulle göra en röntgen och stoppa i liten massa lavemang för att tömma magen ordentligt.
Efter att ha fått magen tillknycklad pruttade liten för glatta livet och somnade sen som en stock så när nästa läkare sen kom var hon lugn och fin och helt avslappnad vilket slutade i att läkaren sa att vi hade en fullt frisk dotter och röntgen mm var ingen idé att göra. Däremot skulle de mäta rumpan på henne.
Två personer från kirurgen kom med långa stålpinnar i olika storlekar som de stoppade upp i rumpan på henne. Det visade sig att öppningen var inom det lägre normalområdet och inget att oroa sig över.

Åkte hem och smärtan infann siggivetsvis igen. Igårkväll hade hon så otroligt ont att hela lilla tjejjen bara vibrerade och grät helt otröstligt vad vi än gjorde. Likaså imorse. Pratade med en läkare från vårdcentralen samt med bvc sköterskan och både blev förbluffade över att de inte gjorde mer i fredags och sa åt oss att åka in igen. Om 4läkare säger att något är fel så kan man inte ara avfärda det som läkare nr 5 gjorde.
Sagt och gjort. Vi lämnade Majja på dagis och for in igen. Blev inskrivna och fick ett rum vid tio. Läkaren vi träffade idag tycte absolut att röntgen skulle göras.
Så iag har Kajsa blivit klämmd och känd på o tagit röntgen och ultraljud. Allt såg bra ut och man hittar ingen riktig orsak till smärtan. Vi fick en ny tid till påo nsdag då ytterligare röntgen ska tas för att se så att allt går åt rätt håll i tarmarna.
Kolik är nu iaf konstaterad. Jobbigt! Stackars lilla barn. Det ärinte lätt att se henne ha så ont utan att kunna göra något.
Majja är iaf undebar mot sin syster. Idag när hon var ledsen kom hon fram och gav henne nappen sa "heeej kajka", klappade henne på huvudet och pussade henne på kinden. Sötnos!

Sängen väntar. Skönt efter 7 långa timmar på akuten!

3 kommentarer:

Lisa sa...

Hoppas att den andra röntgen visar något...Stackar liten...
Vad söt Majja är!
Håller tummarna...

Puss Och kram
Lisa

skinkan84 sa...

Usch det där lät inge skoj du...Va jobbigt.....Hoppas att ni kan få nå klarhet i vad det kan vara. Å pissigt av den 5te läkaren där att bara avisa. Dagens sjukvård...Hum...Vet hur den är har blivit drabbad av den själv, men det gär mig riktig för bannad att de gör så där när det är ett litet barn det handlar om! USCH!

Kram

Cecilia sa...

Hoppas allt går i rätt riktning nu för lilltjejen. Det är inte lätt när de är så små och har ont. Ta hand om er.