lördag 9 maj 2009

stora tjejjen med trosan

Vart tog sommarvärmen och solen vägen som de hade lovat fram tills igår?
Ute är det mulet och blåsigt som 17 just nu. Inte trevligt. Det hade ju iofs kunnat regna som de gjorde i natt så allt för mycket ska man väl inte klaga.

Just nu sover Majja och Kajsa ligger i min famn och kämpar med sitt magonda. Stackars liten. Mats vilar på soffan och jag har tagit mig tid till att slöa framför datorn.
Blir lite jobbigt att sätta på datorn om man har tänkt göra någonting (nu var planen att sortera kort egentligen) eftersom man (läs jag) har sina rutiner. Bloggar som ska läsas, sidor som ska kollas osv så tar det ju en väldig tid innan man kan komma dit man ska. Har väl suttit här en halvtimme nu. Alla bloggar och forum är lästa, familjeliv är kollat likaså mailen och nu skriver jag här. Majja kom nyss upp och inte ett kort är sorterat men dags att stänga av datorn och förbereda för mellis och pottsittning är det.

--------------------------------------------------

Hann inte längre än sådär innan vi fick springa och hämta pottan. (trots)Majja talade om att hon skulle kissa och stora damen har nu trosor på sig. Hon är såå duktig och stolt över sig själv. Jaa, mamma och pappa är också stolta såklart. :)

Trotsa har hon börjat med. Åh vad jobbigt det kan vara. Speciellt då det gäller vid maten eller då hon ska sova. Det är ju egentligen de enda gångerna hon helt och hållet bestämmer över sig själv. Vi kan inte tvinga i henne mat och vi kan inte tvinga igen hennes små ögon. Men hon matvägrar allt oftare och ska absolut inte sova utan bråkar mest och gör vad hon kan för att vi ska bli arga. Slåss, sparkas, slänger saker i golvet, skriker osv osv. Som tur är så är hon verkligen den mest underbara där emellan.
Jättesnäll mot lillasyster. Hämtar nappen (ja nu har hon fått napp för o kunna slappna av någonting mellan allt det onda) såfort hon är ledsen, delar med sig av sin nalle puh och filt, krmaar och pussar osv.
Hjälpsam hemma. Idag torkade hon disken då jag diskade. Har börjat på allvar att städa efter sig osv.
Glad och rolig o får oss att skratta minst 100ggr/dag. :)

Lillasystern har börjat vara vaken allt mer, hon har så fina blåa ögon att man drunknar i dom och är så lik sin storasyter. Det enda som skiljer dem åt är färgen. Kajsa är mycket ljusare och blåögd som sagt.
Hon älskar att ligga i famnen och mysa och hon tycker mycket om när Majja är i närheten.
Underbara ungar.


Nu ska vi äta fruktsallad Majjan och jag. Mums. :)

1 kommentar:

Maria sa...

Trotset känner vi igen! ;-) Kram på er