lördag 12 september 2009

Gröna Lund

Idag skulle det bli en kanondag, (och det stämmde bra. Solen har skinit det har varit behagligt varmt och vindstilla) så gjorde en utflykt in till huvudstaden. Packade med oss barnen i en varsinn vagn och tog tio tåget in till stan. Vid 11 mötte vi upp en man som köpte vår teutonia timmy så nu börjar jakten på en ny vagn igen!
(Vet du någon som vill sälja en bugaboo eller en Teutonia fun/mistral BILLIGT (och inte för gammal) så hör av dig)
Tog bussen ut mot Djurgårn och hoppade av vid Gröna Lund! Tele2/comviq bjöd oss på inträde och glass, 1 åk i "Insane" samt ett mobilsmycke/nyckelband. (Tack för det tele2/comviq!) Dock blev det inget åk i insane och inget nyckelband/mobilsmycke för vår del. Däremot åkte Majja och Mats den klassiska barnkarusellen som går runt runt medan man sitter på ett djur. I Majjas fall en häst :) Och jag, Majja o Kajsa åkte veteranbilarna. Vi var också in o kikade i Pettson och Findus hus. Spännande spännande! Tyvärr var det alldeles för mycket folk och alldeles för höga ljud för att Kajsa skulle kunna slappna av och för att vi på ett lätt och smidigt sätt kunde röra oss runt med en nyfiken två-åring på egna ben och en vagn med bebis i.
Vi stannade dryga timmen innan vi tog oss mot bussen igen.


Lycka


"sväng Tatta, sväng! Braaa! Majja har roligt mamma!"
Majja kissade imorse då hon vaknade vid sju någongång. Sen har jag frågat ett par gånger och försökt få henne att kissa ett par gånger utan framgång medan vi var i stan. När vi sen sitter på tåget och kommit så långt som till Rosersberg, en station hemifrån, kommer det. "Måste kissa pappa, mamma måste kissa"
Jaha, vad gör man? Vi slet fram en av Kajsas blöjor och satte på Majja. Talade om att det var okej att kissa i den eftersom det inte fanns någon toalett på tåget men Majja tyckte mest vi var konstiga och gjorde allt för att hålla sig. Väl av tåget i Märsta sprang jag med Majja till närmsta buske och där kissade hon! Duktiga duktiga tjej! Nog för att jag vet att hon kan hålla sig men man vet ju inte hur det är när det väl faller på. Idag hade hon ju inte kissat alls mellan sju imorse och halv fyra på eftermiddagen.
Nöjd och glad prommenerade hon sen hemmåt. Känns konstigt att hon är så stor att det faktiskt går att överväga att åka in till stan som idag utan vagn. Vi hade iofs med oss Babybjörn till Kajsa och som vi också använde då Majja sov i vagnen under dryga halvtimmen men ändå.
När vi var hemma igen lagade Mats laxpudding som vi sen stoppade i oss till middag. Gott!


Kajsa nöjd i vagnen med Majja åker karusell med pappa


Nu sover båda tjejjorna och deras pappa i soffan. Det ser jättesött ut även om Mats inte låter lika söt. Begriper inte att man kan snarka så! Det bara kryper i kroppen på mig av obehag när han låter som värst. Brukar inte kunna låta bli att retas just då, går fram och nyper honom i näsan eller kittlar honom med en fjäder eller liknande. Människan sover så hårt att han inte vaknar av det, däremot börjar han vifta eller ändrar ställning vilket ofta medför en stunds tystnad iaf :)
Kajsa är så söt. Hon har börjat "prutta" med munnen och ser så rolig ut! Man kan absolut inte hålla sig för skratt. Ena sekunden är hon tyst för att sen förvrida hela ansiktet i någon konstig min medan hon koncentrerat får fram "pruttet". Pruttar en stund för att sen bli knäpptyst och därefter börja om igen. :) Gulle!
Majja är lika söt hon. Hon pratar o pratar o pratar. Det kommer allt möjligt ur den där lilla munnen just nu.
Bland annat så satt hon med Kajsa i knät här för några timmar sen o mös. När Kajsa började vrida och vända på sig tänkte jag gå och lägga henne varpå jag säger till Majja att ge Kajsa en godnattpuss för nu skulle hon gå och sova.
"Gumman... får Majja nappen, tack tack. Puss puss, *puss* jag tycker om dig. Sov gott. Vi ses imorgon" Sen stoppar hon in nappen igen och säger "här mamma!" o försöker skjuta sin lillasyster ifrån sig. Men bara det där "Gumman..." eller när hon kommer upp på morgonen och ska säga godmorgon o gör sig till i rösten så man knappt hör vad hon säger samtidigt som hon klappar Kajsa lite på kinden eller magen ger en annan massa glädjefjärilar i magen och leendet man får på läpparna då sitter lätt i hela dagen. GULLUNGAR!


godnattpussen


"Kan själv" "Majja kan" är något annat som kommer ur henne hela tiden nu också. Och faktiskt kan hon bra mycket mer än vad man tror! Hon klär bland annat av sig helt och hållet själv och hon kan också klä på sig allt utom strumporna själv. Självklart kan det ibland behövas en hjälpande hand men inte är det mycket man behöver göra. Dock kan latmasken sätta in då det tar lite längre tid att klä sig själv än när mamma gör det men hon kan!
Hon kan bre sin egen smörgås och en massa massa mer. Men nu orkar jag inte skriva mer!
Ska försöka få över lite bilder från kameran och sen lägga in här.
Godnatt!

2 kommentarer:

Jenny sa...

sötnosar! Sikka guldklimpar ni har. jag och min klimp ska gå å lägga oss efter en händelserik dag för oss också :) Visst är det härligt med dagar med värme än, hoppas de håller i sig ett tag! Kramar

Jag sa...

Vad duktig Majja är med kisseriet. =) Och jag känner igen det där så väl, när de pratar bebisspråk med småsyskonet och är så "vuxna" eftersom de sett hur vi är mot dem. =)