söndag 6 september 2009

lite luddigt


Majjsan sover middag men ska snart väckas o Kajsa ligger o blir gungad i babysittern ihopp om att hon kanske somnar snart.

Morgonen började vid halv sju eller nått sånt imorse. Vid tio tog vi bussen till mormor och morfar o gav bort lite av grönsakerna vi fick av farmorn igår. När vi kom hem ett par timmar senare tog det inte mpnga minuter innan Majja sov skönt på soffan.
När hon nu strax vaknar är det dags för att stoppa något i hennes lilla mage o sen blir det väl utomhus lek eller pyssel här hemma. Vill ha upp ett par grejjer i hennes rum. Men o andra sidan kräver varje dag en stund av utomhuslek oavsett väder.
Tycker själv att det är jätteviktigt att LEKA och att få FRISK LUFT VARJE DAG. Dels känner jag själv att JAG mår bättre av att vara ute och jag märker att detsamma stämmer på barnen. De sover bättre, är gladare och mer tillfredställda av att kanske ta det lite lugnt när man väl är hemma.
Regnar det ute är det bara att dra på regnkläderna och gå ut o hoppa i regnpölarna. Spela roll att man blir plaskblöt om byxorna, det är bara o byta när man kommer hem. Huvudsaken tjejjerna är torra o har roligt. Snöar det finns det hur mycket roligt som helst att göra och likaså när det är sommar o solen skiner. Underbara sommar, varför är du redan slut?
Riktig höstdag här idag. Usch. Tur det ska bli 22 grader och SOL i början/mitten av nästa vecka. Tänk attdet börjar närma sig jul om bara tre månader. Hoppas den blir vit.

Luddigt inlägg det här.


Ha en bra dag

1 kommentar:

Lisa sa...

Ja, tänk att hösten nu verkligen är på väg... Tråkigt!
Själv skulle jag hoppas att sommaren kan hålla i sig heeela september också, så kan hösten komma i oktober.

Vilken söt bild på Majja, med linne och sin pippi mössa!

Pok