fredag 11 december 2009

små fiskar som far omkring...

Igår slutade Mats tidigt från jobbet så vi passade på att göra storasyster i familjen glad. Vi åkte upp till simhallen för att bada!
Visste jag inte bättre skulle jag nästan tro att hon var född i vatten. Visserligen levde hon ju i det i nio månader men ändå.
Hon är duktiga och hoppar inte ner i vattnet utan att vi säger att det är ok. Så efter att hon fått ett par armpuffar på sig var det fritt fram och oj vad hon hoppade och hade sig. Upp o ner från kanten i ett kör. Sen skulle puffarna av för att hon skulle kunna hämta ringar på botten o därefter skulle dom på igen för att hon skulle åka rutchkana. De andra i bassängen bara tittade på henne när hon, en lien tjej, klättrade upp för stegen med nästan en benlängds avstånd mellan varje steg, satte sig på rutchkanan och sa bestämmt ifrån om att mamma inte fick hålla i henne. Sen for hon som en liten vante ner för kanan och plask ner i och under vattnet. När hon kom upp igen klappade dom händerna och det end som kom ur Majjas mun var "meeeera mamma, meeeera pappa". Ett par äldre pojkar i 7års åldern vågade inte åka utan att deras mamma höll i dom och en av dom var väldigt irriterad över detta o kom fram till mig efter en stund och frågade hur det kom sig att bebisen vågade åka själv, var det bara för att hon var bebis kanske?
Majja hörde detta och sa bestämmt ifrån. Hon var ingen bebis! Kajsa var bebis, Majja är stor tjej! Sen åkte hon själv igen medan pojken tittade på. :)
Efter 1½ timmes bad sa vi ifrån att det var dax att gå upp. Hon följde snällt med men var INTE nöjd över beslutet. Kajsa tyckte också det var mysigt att bada och skrattade glatt åt sin tokiga storasyster.
Väl hemma sen fick jag i Majja lite mat innan hon själv satt och sa att hon ville sooova. Hon somnade på två röda. :)

Idag var det babysim. Majja fick vara på dagis idag och jag o Kajsa mös i vattet. Hon är så duktig när hon ska dyka. Håller andan och kommer upp som om det var det mest naturliga hon någonsinn gjort :)
Hon tycker däremot inte om när någon annan tar emot hene efter ett dyk, då blir hon jätteledsen. Det ska vara mamma!
Vi dök vanligt idag, dvs när man håller i bebis hela tiden och sen gjorde vi torpeden. Då skjuter man ifrån sig henne under vattnet och släpper så får någon annan ta emot henne ett par meter längre bort.
Tränade också på självständighet i vattnet men Kajsa hajjade inte riktigt det där med att hålla balansen i badringen än så fick vara med o reglera henne lite så att hon inte skulle svälja hela bassängen.
Sjöng och lekte gjorde vi också som alltid.

Efter simmet skyndade vi oss för att hämta en glad Majja från dagis. Hon hade haft en jättebra dag och ville absolut leka med "Lilla-Maja". Vi stämde upp en lekdejt ett par timmar senare o roade oss bäst vi kunde under tiden. Precis när vi slöt upp med Lilla-Maja började det snöa och Majja gick runt och sjöng på "jag ser det snöar" om och om igen :) sen hade hon jätteroligt med sin bästis :)

Nu sover tjejerna skönt o undra på det efter nästan 5timmars intensiv utomhus lek i kylan. Dessförinnan hade ju Majja dessutom lekt ute på dagis i två timmar och Kajsa o jag hade ju prommenerat till o från babysimmet så mycket frisk luft idag. Hoppas vi får sovmorgon imorrn!

1 kommentar:

Jag sa...

wow vad modig hon är, stora tjejen!!! Nellie har blivit en sån fegis på "äldre dar"...hahaha....gäller det mesta, faktiskt. =)