fredag 22 januari 2010

stan

Dagislämningen gick jättebra idag också precis som de senaste dagarna. Var bara ett ar dagar efter jullovet som var jobbigt för fröken. Skönt.

Igår när jag hämtade Majja så berättade fröknarna att hon hade lekt och pysslat ensamm i ett rum på dagis, ett rum där hon brukar leka och tycker om att vara i. Helt plötsligt hörde dom hur hon bara skrek rätt ut och var helt otröstlig under en tid. När hon väl lugnat ner sig berättade hon att det gjorde ont i örat. SUCK. Majja som ÄLSKAR samlingen hade inte velat vara med utan satt istället utanför i soffan och tog sig för örat och sen hade hon börjat gråta igen.
Så när vi gick från dagis gick vi direkt upp till vårdcentralen. Omöjligt att komma fram på telefonen och få tid samma dag tänkte jag och hoppades på att få visa upp Majja mellan två patienter. Självklart var det ju lunch när vi kom dit. Suck. Att gå de 5 minutrarna hem, klä av sig, vara hemma en kvart, klä på båda barnen och mig själv o ta oss tillbaka fanns inte så vi åkte upp till bvc och lekte i deras vänterum undertiden. När klockan blev ett gick vi ner, förklarade läget och hade turen att faktiskt få en tid, en timme senare. Suck! Men men, upp till bvc igen, lekte vidare och sen fick vi träffa en läkare jag egentligen inte tycker om men vad gör man?
Lätt röd och lätt buktande men ingen fara och inget man gör något åt var hans svar. Lev som vanligt. Kom tillbaka om det blir värre. Ha det bra. Happ... aja, hem och åt mellis innan Mats kom hem och fick fortsätta lekandet.

Idag efter dagis behövde vi inte besöka någon läkare, istället åkte vi in till stan då jag fått höra att Åhlens skulle starta sin halvareapriset rea idag. Och deras barnkläder och leksaker är ju jättefina så tänkte passa på att fynda lite för att fylla upp Majjas garderob i nästkommande storlek till en billigare peng än vad det blir till ordinarie pris. Blev lite besviken då det inte alls fanns mycket rea pga ombyggnation men men... kom hem med en tröja och en kofta samt en Pippi klänning till Majja och ett par Pippimockasiner till Kajsa.
I leksaksväg blev det bara två hinkar med lock tänkt till småsaker samt en jättefin väggkrok som åker in i presentskåpet.
Kul o shoppa när man gör riktiga fynd! Synd det inte blev lite mer men men :)

Kom inte hem förrän vid sju så blev en sen middag och lite bus innan båda tjejjorna somnade.
Vad har du gjort idag?

1 kommentar:

Cecilia sa...

Jobbigt det där med hennes öra, hoppas det inte blir öroninflammation.
Hoppas ni får en trevlig helg utan sjukdomar!