tisdag 2 februari 2010

muta barnet och fikande i snögrottan

Idag åkte vi in till Astrid lindgren igen, jag och tjejjerna. Trots extremt griniga barn på morgonen gick det riktigt bra bara vi kom ut genom dörren.
Men vad ska man begära? Snoret välde ut ur Kajsa i samma ögonblick hon slog upp dina små ögon och fortsatte så göra ett bra tag. Och Majja vaknade av att Kajsa beklagade sig och efter en natt full av feber kännde hon väl sig inte lagom utvilad.

Men men, som sagt resan gick bra och likaså besöket- Känndes jätteonödigt att åka dit bara för att väga (14kg) och mäta (93,5cm) o få provsvaren. Här har vi gått och nojjat oss sen de ringde och sa att vi måste komma in för att det inte gick att ta på telefonen och så får vi svaret att allt är som det ska. Jätteskönt. Verkligen! Men det känns som om vi hade kunnat göra något annat av dagen bara. Men men.
Majja har helt enkelt bara en festblåsa som kan rymma MYCKET och det är ju "bara att säga åt henne att kissa. Muta med godis eller chips, för sånt tycker barn om. Det kan ju inte vara så svårt" *grrr* tack för den doktorn, du tror inte vi försökt allt i vår makt för att få henne o kissa? Speciellt som nu då rekordet att hålla sig är 23h!
Aja, med en klump mindre i magen men dock lite irriterade lämnade vi sen Astrid Lindgren och begav oss hem till gammelmormor där också Jenny och Baloo var. Vi fikade o Majja lekte med Jenny innan vi begav oss hem där vi nu väntar på middagen. Har hunnit med att sminka min dotter, visst blev hin söt? (kolla bildbevis längre ner)

Vi har ju byggt en snökoja hos gammelmormor och Majja pratar ofta om att gammelmormor och Tage ska sitta där och fika tillsammans med Pippi o blir likaförvånad varje gång hon inte sitter där då vi kommer.
Idag ringde jag mormor då vi var på ingång och hon skyndade ut till snökojan. Så när vi kom dit satt hon med en kaffekopp i handen och fikade, pippi hade precis gått hem och Majja bara gapade men var mycket nöjd med sin gammelmormor då vi gick hem och pratade om saken. :)
Undrar vad busschauffören tänkte då han fick se en 74-årig kvinna sitta mitt på backen i en snögrotta och dricka kaffe alldeles för sig själv. *skrattar*! Världens bästa gammelmormor! :)




Jag och Majja degade en dag och gjorde oss en varsinn elefant

Kajsa tar sig ett bad i diskhon

sminkad tös.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Va skönt att det inte var något fel, men jobbigt att hon håller sig så länge.
Vilka härliga bilder på tjejerna. Ha en trevlig kväll.

Helena sa...

Vilka sköna elefanter! Jag tyckte nog att Majjas var snäppet finare, om du ursäktar ;-) Kram på er