måndag 15 mars 2010

11 månader

Igår blev Kajsa 11 månader! och vilken 11 månaders dag. Stackarn. Eller, den var väl inte så tokig helt och hållet. Majja och Mats höll på att bygga kojor som Kajsa tyckte var jätteroliga att rasa. Hon satt och pulade en del för sig själv och tyckte det var roligt och hon var med mig på MeandI klädparty innan vi åkte hem till mamma och pappa och Lisa som igår fyllde år. GRATTIS! Sålångt var ju allt bra förutom alla de gångerna fröken fräken blev full av slemm så att det bara bubblade ur munnen och näsan samtidigt som hon bara kippade efter luft. Sög rent henne med näsFridan flera gånger och då blev det bra ett par timmar.

Hon skötte sig exemplariskt på kläödpartyt, pysslade lite med sitt och sa inte mycket alls trots obefintlig sömn. Vi gick dit med inställningen om att INTE köpa något och det gjorde vi int eheller. MEN jag ska nog köpa ändå. :) Blev jättesugen på en svart klänning/tunika med rosa kronor på och en mössa. Men det kostar ju!

Då vi var klara där åkte vi hem till Lisa, mamma och pappa och kalasade. Åt god paj och fikade.
Efter kalaset på kvällen sen började kajsa hosta MASSOR och slemmade och slemmade och bara kippade efter andan. Så jag och Mats åkte iväg med henne in till Akademiska i Uppsala där allt gick jättesmidigt. Jag tycker Akademiska är ett toppensjukhus. Vi satt väl i väntrummet en halvtimme innan en läkare kom och lyssmade på henne och talade om att hon skulle sprutas ren i näsan och sen få inhalera något vad det nu var. När vi sitter och väntar på detta kommer läkaren ut en sväng till och Kajsa får en jättefin barnbok att ta med hem! O direkt därefter får vi komma in för att göra vad som skulle göras. Att inhalera var inte poppis, Kajsa skrek och skrek men efter en minut var det färdigt och vi fick åka hem. Natten var inte alls rolig då hon täppte till rätt snabbt igen och har vaknart och varit ledsen flertalet gånger. Stackars liten.

Nu kryper hon jättebra. ställer sig upp mot ALLT, snorar som 17 och har fått 2 vassa tänder :)

Vi som stressade upp imorse för att hinna till dagis med Majja men eftersom hon var sjuk ons-fre så tänkte jag att jag skulle ringa och tala om att hon kommer idag så dom kan planera in mat och liknande. Visar sig då att det inte finns någon ordinarie personal alls på hennes avdelning idag. 2stycken är långtidssjukskrivna och den tredje låg hemma sjuk. Kul. Inte. Majja fick stanna hemma idag. För allas skull utom min just nu känns det som ;) Personalen på de andra avdelningarna har nog fullt upp ändå och Majja tycker det är jobbigt att bli lämnad till folk hon inte känner och eftersom hennes välmående är viktigast i detta fall får hon vara hemma. Själv hade jag tänkt sova någon timme men det får jag väl ta någon annan dag... ;)

aja, vad ska vi roa oss med idag dådå?

1 kommentar:

Jenny sa...

11 månader... tänk vad tiden springer iväg! Baloo fyller 1 år den 30 mars, då får ni komma på födelsedagstårta efter dagis, är ju en tisdag och allt. Hoppas brudarna har piggnat på sig nu. Vi hörs!