onsdag 9 juni 2010

Första doppet

Måste nästan blogga varje dag, minnet är ju som hos en guldfisk! Vad har vi gjort sen sist egentligen?

I lördags, vad gjorde vi då? Jo! Vi var ju på sommarfest hos Lorinne med familj. Vädret var på topp och vi hade det jättemysigt! Tjejjerna lekte jättefint hela dagen och kännde sig nog stora då dom var i lekparken själva. Vi satt på en uteplats på behörigt avstånd men ändå så pass att vi hade koll på vad dom gjorde.

I söndags var det ju Sveriges nationaldag och då jag sett en annons om nationaldagsfirande med fokus på barnen nere vid Steningeslott så laddade vi fötterna och tog oss en prommenad dit. Majja gick hela vägen dit OCH hela vägen hem. Jag är stolt över min lilla stora tjej!
Blev dock lite besviken på steninge. Trodde att aktiviteterna skulle vara gratis (naivt nog) eller iaf en stor del av dom men icke. Allt kostade 25:-/person. 25:- är väl kanske inte så mycket men många 25:- blir mkt pengar i slutändan. Hur som helst hade vi en trevlig dag och glada barn. Majja ansiktsmålades som en katt, vi åkte häst och vagn, pysslade och hade picnic i det gröna. När vi tröttnat på slottsmiljön tog vi en kort prommenad ner till badet där Majjan och pappan gjorde badpremiär! Hua! Det var iskallt! Kajsa satt i strandkanten och nöjde sig med att blöta ner rumpan och själv nöjde jag mig med att blöta fötterna. Tjejjerna trivdes verkligen och satt och grävde i strandkanten, gick fram och tillbaka på bryggorna och var sådär sommrigt söta! :)

I måndags var Mats ledig från jobbet pga en olycka veckan innan så efter dagis åkte vi allihopa till Sollentuna och fick runt i centrumet där. Gick och hälsade på barnens faster Maria på Sats där hon jobbar o tjejerna fick leka loss en stund i deras lekrum. Tycker det är en enorm scervice dom erbjuder sina medlemmar. Att kunna "lämna in" sina barn till ett otroligt fint lekrum, liknande barnens djungel men i miniatyr, en avskilld del för bebisar och en del för större barn samtidigt som en annan kan träna. Hur som, barnen hade jätteroligt och var nöjda då vi väl åkte därifrån.

Ihöst ska ju Majja byta avdelning från småbarn till syskon på förskolan så idag efter att vi hämtat Majja och Lorinne gick vi över till Lönnens (som avdelningen heter) gård och lekte lite. Till en början gick det jättebra men efter ett tag tog nog tröttheten över och det var lite sura miner blandat med mammagos. När båda tjejerna bänkat sig i respektive mammas knä gick vi därifrån för att stoppa i tjejerna lite mellis och sen var de igång igen.

Vad morgondagen har att erbjuda visar sig, nu ska jag sova.

Godnatt.

Inga kommentarer: