fredag 4 juni 2010

Händelserik vecka

Så har det nästan gått en hel vecka sen sist ja skrev! och vad har vi gjort?! Ganska mycket tycker jag nog ändå
I måndags var det planeringsdag på dagis men inte får man sovmorgon för det inte! Vid halv nio var vi på Sigtunabygden och lämnade in mina bilder från Bengtzing och Velvet därefter gick vi till familjecentrets öppna förskola och lekte. Tjejerna hade roligt och då dom stängde vid 12 åt vi lite lunch för att sen göra sällskap med gammelmormor upp till Eurostop. Vi gick och tittade lite i butikerna och tog en sväng på Maxi innan vi tog bussen hemmåt igen. Vi vinkade hejdå till gammelmormor och gick o hälsade på morfar på hans jobb en sväng innan vi skulle möta upp med Lorinne, hennes mamma och pappa samt med Camilla och Andy för att gå på Märsta kyrkans sommaravslutning, Det började med en sommargudtjänst i lättare variant i kyrkan. Majja och Lorinne visste inte riktigt vad sitta stilla var. Vi satt allra längst bak men helt plötsligt stod tjejerna längst fram uppe på scenen och dansade till alla psalmer och sommarsånger vi sjöng. :) Har nog aldrigt skrattat så mkt i kyrkan tidigare, dom var så söta dom busiga två. Tur att Kajsa inte är lika knepig att hålla koll på än, tänk när dom springer åt varsitt håll :) Tur att jag har så snälla barn överhuvudtaget faktiskt.
Hur som helst gjorde tjejerna en succe och det slutade med att alla barn dansade på scenen tillsist.

Efter gudstjänsten var vi iut och grilade korv, mumsade i oss tårta och glass o kakor och alla barnen fick fiska fiskedamm. Konstiga fiskar var det i form av såpbubblor. Vi hade en jättetrevlig kväll!

I onsdags var det återigen dags att vara med på kyrkans aktiviteter. En utflykt till Skansen hade annordnats.
En buss hämtade upp oss alla som skulle med och körde oss sen hela vägen fram till huvudingången på skansen. Gammelmormor var med och förgyllde vår dag. :)
Vi hade det jättetrevligt. Och till Majjas stora glädje var Tilda med familj också med på utflykten! Tjejerna lekte och hade rligt tillsammans. Vi blev besvikna på Lill-Skansen. Majja hade med sig några av Kajsas gamla nappar som hon skulle ge till kattungarna tillsammans med ett brev där vi skrivit att kattungarna skulle få napparna nu för Majja behövde dom inte för hon får ju äta lördagsgodis. (Majja har visserligen aldrig användt napp men ändå, hon har varit sugen några ggr och snott åt sig en napp men nu gav vi bort dom möjligheterna och vad väljer man, en napp eller lördagsgodis? valet är lätt!) Men så fanns det inga kattungar att ge napparna till. Eller fanns och fannas, dom var försmå för att få gå ut sa personalen så till Majjas stora besvikelse fanns alltså inga kattungar att titta på. Vi gick vidae till getterna för att klappa dom men näe, dom låg så att vi kunde titta på dom men dom ville inte ut till klapphagen. Trist. Sen var där inte mkt mer, kaniner som vi kikade på. Vargarna höll sig också ur vägen men däremot så såg vi björnar med ungar, Lodjur, älgar med ungar, något som jag hade kallat bisonoxar eller liknande men dom hette något på V, sälar, en häst, grisar och apor. Kanske något mer, men inget jag minns nu. Jo hönor och påfågel. Spännande tyckte vi ialla falla att det var :)
Majja och jag åkte veteranbilarna och sen åkte Majja och Tilda någon annan bilkarusell nere på tivolit.
Vi lunchade med medhavda pannkakor och det var strålande fint väder hela dagen. Härligt!
Vid tre, 5timmar efter att vi kom dit gick bussen tillbaka till Märsta igen.
Vi hade en fantastiskt härlig dag.
Har aldrig tidigare varit aktiv såhär i kyrkans aktiviteter (förutom då jag själv var liten och gick på kyrkans barntimme) men är jätteglad över att jag såg till att gå dit den här terminen, Vi har träffat på massor av trevliga människor, lekt och haft trevligt, pysslat och gjort mycket fina grejjer, varit med på avslutning och åkt med till Skansen. För skansen fick vi betala 100:-vuxen och det för både bussresa och inträde! Bara inträdet annars går på 120:-/vuxen! Men för pyssel har man betalat vad man kännt att man tyckt det varit värt och vad plånboken har haft att erbjuda, Helt fantastiskt. För det har varit fina grejjer vi fått pyssla med som defenitivt inte varit gratis att köpa in och ändå har alla haft möjligheten att ta del av det vare sig man är fattig som en kyrkråtta eller rik som ett troll. Maud som har haft hand om allt är också hon en väldigt trevlig människa som man märker trivs och har kul på sitt jobb. Känns nästan trist att jag (förhoppningsvis) ska börja jobba i höst och att vi då inte kommer ha möjligheten att gå dit.

I går var vi hos gammelmormor efter dagis. Jag hjälpte min mormor med att klippa gräset och pumpa hennes cykel o sen blåste jag upp barnpoolen hon har så att Majja skulle kunna bada och så hon badade! Hon hade jätteroligt! :) Kajsa tyckte att vattnet var lite väl kallt och nöjde sig med att titta på Majja. Hon skrattade högt åt alla tokigheter storasyster sysslade med. :)
När fröken badat klart lyckades hon flörta så pass med gammelmormor att hon fick med sig henne till lekparken en stund.
När Mats kom hem från jobbet vinkade vi hej då och gick för att möta honom. Stannade ute ett bra tag o lekte.

Idag träffade jag och Kajsa Camilla o Andy på förmiddagen, tog en prommenad till centrum o satt i parken o snackade massa skit. Efter hämtning på dagis gick vi och köpte en utlovad glass tillsammans med Lorinne och Lillian o då den var uppäten gick vi tillbaka till sätunaparken där Lilla Maja, Klara och Marcia lekte.
Vi lekte ett par timmar innan det var dags att bege sig till dagis igen för dropin fika. Trevligt och gott. Vi bidrog med en sockerkaka.

Imorgon väntar sommarkalas hos Lorinne vilket ska bli jättetrevligt! och på söndag är det nationaldag med barnensdag neree vid steningeslott.
Tror vi kommer att få en trevlig helg!

Tänk vilka fina vänner vi har som fögyller våra dagar! :)

Stackars Kajsa vaknade föresten med feber i onsdagsmorse och sen dess har den suttit i och visat på mer eller minde. Hon har mestadels suttit i vagnen och sovit eller bara myst eller så har hon suttit i skuggan och pulat med en hink och spade. Frisk luft är aldrig fel anser jag och hon mår inte sämre av att sova i vagnen i frisk luft än o sova i sängen, där hon förövrigt sover mkt kortare stunder då hon sover middag. Men tycker inte om att den suttit i tre dagar nu och varje kväll legat på dryga 39grader. Hoppas den är över imorgon. Tror stenhårt på att febern beror på en av hennes kindtänder som kämpar sig igenom tandköttet just nu. Stackars liten. Det kan inte vara skönt!

Hon är så söt, då vi kliver upp på morgonen så tittar hon sig i spegeln i badrummet, vinkar och säger heeej :)
Tror att hon säger Majja, "jajja, jajja" säger hon ibland och det har hänt att hon pekat på Majja då hon sagt det.
Hon skakar på huvudet då det är något hon inte vill och hon har även börjat nicka jakande men bara ibland.
När det är dags att säga hej då till något lägger hon sig till med en riktig prinsessvink. :)
Gåendet blir hon allt säkrare på men hon vill absolut att man håller i henne, helst i båda händerna så det lär dröja ett tag till innan hon går men det är härligt att se framstegen.

Majja kom med en härlig kommentar här om dagen då vi skulle åka buss. På dom nya bussarna är det bara att rulla på vagnen men på de äldre är det tre höga, branta trappsteg som är jättesvåra att ta sig upp för med vagnen. Självklart kommer det en gammalbuss varpå Majja kommenterar det såhär:
"Åh nej, titta mamma, det är en gammal buss.
Vi tycker inte om gamla bussar mamma, vi tycker bara om gamla gammelmormor."
Gulligt tyckte jag :)

Nej, nu väntar sängen o trots en massa bilder i kameran orkar jag inte ladda upp någon nu.
Godnatt.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Vilka härliga gulliga kommentarer hon kommer med :)
Längtar tills Liv börjar prata lite mer, hon säger inte så långa meningar.

Hoppas ni får en trevlig helg!!

Jag sa...

jättegullig kommentar. =) vilka härliga dagar ni haft! Mår du bra i övrigt? Kram

Baloo sa...

Vilken härlig vecka ni har haft! Kul att det annordnas lite aktiviteter att va me på, alltid kul! Sen att det är så härligt väder är ju inte helt fel heller. Hoppas nästa vecka blir lika bra! kram