fredag 30 juli 2010

En heldag i stan

Svar på anonyms kommentar till senaste inlägget: (svaret är även skickat till den person som jag till 99% säkerhet vet har skrivit kommentaren om så inte är fallet så får personen säga ifrån och jag får be om ursäkt för min misstanke.)



 (Om det är du som jag tror (och även alla andra) så skriv ut namn nästa gång, det är inte farligt att ha en egen åsikt,- om det inte är du så ta INTE åt dig.)
Jag tycker inte alls om regn, jag vill ha SOL och 30 grader varmt. Då trivs jag, då tycker jag att livet är som bäst.

MEN, jag kan ha JÄTTEROLIGT i ett bra regnväder, som det var igår. Det blåste ingenting och det var varmt ute samtidigt som det stod som spön i backen. Vi hoppade i vattenpölar och vi gjorde sandkakor, vi bakade lertårtor och vi gungade och åkte fort i rutschkanan och SKRATTADE massor I REGNET.
MEN, hade jag fått välja hade vi gjort dessa saker på stranden i solskenet istället.

Mina barn älskar att vara ute, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder enligt dom och eftersom jag är en ute människa så följer även jag denna bra regel. Och som ett resultat av detta är vi ute OAVSETT VÄDER men det har väl ingenting med att göra hurvida jag tycker om regn eller inte?
Jag tycker om sommaren men inte gråa höstdagar, inte kan jag väl ligga under täcket hela hösten då heller? Man får väl ta det för vad det är.

Tycker det är både lite komiskt och synd att du inte kunde se min statusrad på fb med glimten i ögat och ta det för vad det är.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Idag har vi haft en toppendag!
Packade syskonvagnen för ovanlighetens skull igår för att slippa göra det idag på morgonen. Då vädret är som vädret är just nu gäller det att ha halva garderoben med sig känns det som. :) Under vagnen fanns regnjacka och byxor till både mig och tjejerna, stövlar till tjejerna och ett varsitt par extra byxor och strumpor samt en extra varsinn t-shirt. Samt det vanliga som blöjor och dricka osådär såklart.

Vid nio mötte vi upp Johanna och Jonas utanför Ica sätuna och sen förflyttade vi oss till tåget som skulle ta oss in till huvudstaden.
Väl framma traskade vi bort till Åhlens som påbörjade sin halva reapriset rea idag och vi var sugna på att både shoppa och fynda. Vi var framme ca 10minuter innan dom öppnade och fick tillsammans med ca 30 andra stå utanför och vänta tills dörrarna sakta gled upp. Vi åkte direkt upp till våning 2 där alla barnkläder och leksaker finns.
Plockade på mig ett par grejjer som jag såg i söndags då vi var i stan och som jag ville ha innan jag kunde känna mig lugn och gå och titta med lite andra ögon på allt som reades ut.
Hittade en pippitröja för 49:-  ett par barbapappabyxor för 49:- en svart och vit randig lite längre tröja för 45:- strumpbyxor för 25:-  och ett par angorastrumpor för 39:- alles utom angorastrumporna till Majja. Sen fyndade jag lite diverse leksaker och tillbehör dit för billig penning också och väl hemma blir det som det alltid blir, jag ångrar att jag inte köpte lite mer.

Hur som haver, när vi lämnade Åhlens var det dags för lunch och Burger King blev målet. Gott.
Vidare till Gallerian och Polarn och pyret där jag tänkte försöka mig på att reklamera två tröjor som jag fick/köpte till julen 2007. Av tre tröjor var två helt hemska. Den röda tröjan hade krymt ca 10cm i vardera arm samt på längden och den blåa hade blivit helt sladdrig.
Att jag skulle få reklamera trots den långa tiden sen jag köpte som var det inga disskussioner om MEN däremot kunde jag inte få några nya tröjor och inte heller pengar tillbaka för vad jag gett för tröjorna.
70:-/tröja kunde hon erbjuda mig och då skulle hon ju givetvis ta tillbaka tröjorna också.
Då tröjorna är köpta för 295:- styck tyckte jag det var rent av löjligt, då får dom hellre ligga och skräpa i min garderob och användas till slit och släng tröjor! Sa att jag skulle ringa någon kundtjänst och prata med dom eller gå till en annan butik för att prova lyckan där istället varav jag fick svaret att det inte skulle spela någon roll vad jag gjorde för det var vad Polarn och pyret kunde erbjuda, inte dom som enskilld butik utan hela kedjan.
Aja, lite smått besviken gick vi vidare mot nästa polarn butik. Tänkte att man ju ialla fall kunde chansa då butikerna ändå liugger såpass nära varandra som dessa gör. Och till min förvåning säger denna tjejen i kassan att det såg ut som en självklar reklamering men att hon var tvungen att fråga butikschefen först. Butikschefen bara tittar på tröjorna och skakar på huvudet. Det där var inte polarn kvalité! Tröjorna skulle självklart reklameras och bytas ut. Det slutade med att jag lämnade butiken med två sprillans tröjor. TACK! det kallar jag service. :)

Vi gick vidare bort mot Hötorget, stannade till i ett par affärer på vägen bland annat stadium som vi sen lämnade en väska rikare :)
Tog en sväng på Malmskillnadsgatan och kollade ett par butiker där och sen tog vi oss bort mot gamla stan där vi hade bestämmt oss för att äta en glass. Och inte vilken glass som helst utan en jätteglass!!
Finns ett ställe där i Gamla stan som bakar sina egna våfflor där och då på plats så man får alltid en nygräddad våffla till glassen. Nu minns jag inte vad glassen jag tog hette men det ingick hur som helst tre glasskulor med grädde och sylt samt kex i en chokladvåffla. 58:- kostade den dyrt med gott! Vi styrde våra steg ner mot vattnet och där tryckte vi i oss våra glassar.

Gick bort mot tunnelbanan och hoppade på den bort mot St Eriksplan där vi hoppade av och tog en prommenad till Vasaparken.
Där var barnens, främst Majjas mål för dagen, lekparken!
En jättefin lekpark som är väldigt svår att förklara men den var byggd med en mjuk "matta" som i sätunaparken och går som i en och flera stora kullar. På detta "berg" finns det rutschkanor, klätternät, trampoliner och bara lek och spring yta, Där fanns en lastbil barnen fick köra, gungor, cykelkarusell, dusch, sandlåda, klättervägg osv osv
Vi hade jätteroligt där (ja och barnen också ;)) ett par tre timmar innan det var dags att bege sig hemmåt.
Vi åkte som sagt 9:04 tåget imorse och vi var hemma innanför dörrarna vid 20:20 nu ikvöll så det blev verkligen en heldag istan och både jag och barnen har haft supertrebligt! TACK för sällskapet Johanna och Jonas :) Detta måste vi göra om!
Barnen har varit kanonduktiga! Vi gick ändå runt på stan än hit och än dit in och ut ur butiker i ca 5h innan dom fick springa av sig och bara leka och ingen av dom har gnällt eller protesterat någonting alls!

Skulle vilja lägga in bilder men som tidigare skriver så går det inte för internet lägger av helt och hållet bara jag försöker...
men men, den dagen det fungerar ingen får jag väl barfa göra massvis med inlägg med bara bilder. :)

Nu väntar sängen, godnatt!

1 kommentar:

Baloo sa...

*haha* ja, nog är det tur att man kan ha olika åsikter om saker, alla måste ju inte tycka lika :) Blev lite väl hård ton på FB... Aja, härlig dag ni haft i stan! Tur att du gick till en till butik och inte nöjde dig med första beslutet! Ha de fint