söndag 29 augusti 2010

Fullspäckad helg!

Vilken helg!
Det är jätteroligt när det händer saker utan att man själv måste planera och fixa och dona allt för mycket. Det enda som är synd är att allt ska ske samtidigt.
Igår var det återigen Märsta kalaset nere på Märsta centrum. Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Lina (från Emil) var på scenen strax efter 11 och sjöng o spexade lite. Jättespännande tyckte Majja och Kajsa!
Lorinne med mamma och pappa och Andy med mamma gjorde oss sällskap.
Då det var slut tog vi en prommenad ner till stationen där vi hoppade på bussen mot Sigtuna. Sigtuna möte var ju denna helgen också. Staden går tillbaka till 1912 och en massa knallemarknadsstånd slås upp, en dräkttävling är och lite så. Mysigt.
Lillian, Braulia och Lorinne gjorde oss sällskap.
Jag hamnade bredvod en väldigt snacksalig tant med dålig andedräkt på bussen men det gjorde inte så mycket. Hon var trevlig och bussresan gick rätt snabbt. Resten av gänget hade satt sig längst bak och dom hade haft en jättejobbig bussresa tydligen då det varit kokhett där bak.
Började sigtuna besöket med att köpa en underbar Molokjol till Majja för 100:- FYND!
Älskar deras kläder! Sen åt vi korv med bröd till luncg och tittade runt i stånden. Majja och Kajsa fick sig ett varsitt nytt armband.
Gick längs hela storagatan och gjorde en paus i trekanten innan vi gick tillbaka genom staden. Bestämmde oss för att spela minigolf vilket var rätt krävande då vi jade 5 stycken barn varav 4 av dessa skulle spela. Dom orkade dock bara med nio hål innan dom gav upp och spelade på som dom själva ville. Vi andra fortsatte. Tyckte det gick rätt bra för mig i mitten av spelandet men sen gick det utför och jag hamnade på en andra plats. Efter Lillian och före Mats,. Helt ok.
Gick upp till bussen och åkte sen hemmåt igen runt sextiden.

Idag begav vi oss in till stan där vi började med att luncha på pizza hut. Därefter gick vi bort till BR leksaker som nu påbörjat sin rea trevligt nog. Köpte ett bärsele till Majjas docka och två pussel för ynka 120:- Dock är det inget dom ska få än. Får se när det blir, jul kanske?
Från BR gick vi vidare till Berzelipark där Pippiparaden skulle utgå från. När vi kom fram mötte Prusiluskan och Kling upp oss. Majja skakade hand med Prusiluskan och talade om vad hon hette o Kajsa tittade storögt sig runtikring. Så många pippibarn hade hon minsann aldrig tidigare sett!
Efter en tjugominuter började uppvärmningen i form av "huvud-axlar-knä och tå", "krokodilen i bilen" och "Här kommer Pippi Långstrump"  Sen marscherade vi frammåt. Vi låg i täten vilket känndes bra men då dom som ledde paraden gick rätt fort blev det till att ta Majja på axlarna. 15kg blir lätt tugnt då man går i rask takt! Var helt öm då vi kom fram till junibacken, men vi slapp köa och vi kunde utforska Villa Villekulla i lugn och ro utan att behöva trängas med allt och alla. Efter en halvtimme började en Pippi föreställning. Båda tjejerna var helt farcinerade och Majja var efteråt chokad över hur busig Pippi hade varit! Man får inte hälla vatten över folks huvuden, bara på blommorna! och man får inte spotta på golvet, det har mamma sagt! :)
Gulle.
Efter föreställningen bjöds det på gräddtårta som vi glatt mumsade i oss innan vi tog och prommenerade bort till centralen längs vattnet. Tycker om att prommenera den sträckan, det är mysigt att gå o titta på alla båtrna och allt folk.

Hem till mamma och pappa, i med lite mat i tjejernas mage och sen kom Susanne från Meandi och skulle visa/sälja kläder. Fanns jättemycket fint, precis som vanligt. Men vet inte riktigt om jag tycker det är värt att lägga ut 250:- på en tröja till Majja eller Kajsa. Handlade till mig själv istället. :) Blev en jättefin krontröja och en t-sirt med en ängel på.

Tjejerna somnade på stört sen o nu hoppas jag dom sover skönt hela natten för imorrn är det dagis igen. PANIIIIK, en vecka kvar till mitt allvar börjar med jobb o grejjer!!

Inga kommentarer: