fredag 22 oktober 2010

första snön

Fredag för en vecka sen kom den första snön här i Märsta för denna vinter. Det var små små flingor och dom smälte såfort dom nuddade backen. Höll väl på en sisodär 30minuter innan det gav sig.
Imorse då vi vaknade däremot och tittade ut var det vitt på backen. Måste ha snöat rätt ordentligt i natt.
Inte för att det var så jättemycket snö men det låg ändå kvar och fanns överallt.
Majjas första kommentar då hon såg snön var "nu kommer tomten snart!" :)
Sen ville hon ut och bygga snölyktor och snögubbar men de får allt vänta lite.

På jobbet idag har barnen roat sig med att åka stjärtlapp för fulla muggar och haft jättekul.
Fick leka lite i snön med tjejerna idag också efter hämtning. Vi var ner till sätunaparken och lekte lite. Mats hade slutat tidigt idag han också.
Kajsa tyckte snön var konstig. Hon gick en meter, böjde sig ner och kännde på den, gick ett par steg, böjde sig och så höll hon på bra länge. Då hon upptäckte att hon fått snö på vanten blev hon förskräckt till en början,- "vad är det här egentligen?" såg hon ut att tänka då hon kom gåendes med handen rätt upp i luften o ville att vi skulle borsta av den. :) (Majjas första vinter efter ettårsdagen var hon också farcinerad av snön och fick panik över att det fastnade på skorna. Haha kommer ihåg hur hon stod och skrek rätt ut tills man hade borstat bort det första gången hon var ut och pulsade i snön. :))
Majja har gjort snöänglar och längtar efter mer snö, själv tycler jag nog att det kan lugna sig en aning. En månad till med sol sol sol, blåsfria dagar och fina höstlöv skulle vara hela okej och sen kan snön få vräka ner första december och sen hålla i sig till februari ut eller nått. Då kan våren komma.

Veckan har varit... intensiv.
Är helt slut.
Ska bli skönt med helg, får de vad den för med sig.
Blev nyss bjuden på treårs kalas imorrn. Får se hur det passar in i dagen...

Nu väntar sängen, klev upp 5.15 imorse igen. Men det var det värt för att få sluta tidigt. 15.15.

Godnatt

Inga kommentarer: