lördag 16 oktober 2010

Knytte

Idag har vi haft premiär. Aktivitetspremiär och knyttepremiär. Eller... babysimmet var ju en aktivitet föresten... men det räknas inte riktigt in, det är ju inget hon minns. :)
Majja och jag packade ryggsäcken med korvsmörgåsar, varm choklad och en varsinn banan imorse blandat med extra vantar och strumpr samt sittunderlägg och plastpåsar. Sen pussade vi hej då till Kajsa och lånade mormors bil o åkte bort till Emmaboda där knyttegruppen väntade. Vi fick hälsa på gruppens maskot, nyckelpigan. Sjunga med/om nyckelpigan och sen fick vi knacka på in till skogen och fråga om vi fick komma in till naturen och alla djuren. Det fick vi. :)
Därefter gick vi en liten prommenad och barnen fick sin första uppgift. Dom fick ett par färgkort var, Majja fick ett grönt och ett blått sen skulle man gå på jakt och hitta något som var i rätt färg från skogen.
Majja gick och tittade ner i backen och var mycket koncentrerad. Plötsligt skrek hon till, hon hade hittat fin grön mossa! Vi tog en liten bit och letade reda på något blått. Vi hittade massor av... frysta blåbär! Jättespännande var det!
Sen fick man gå runt lite på egen hand i skogen och när man sen hörde visselpipan skulle man skynda tillbaka. Jag och Majja gick runt och strosade o mös o när hon hörde visselpipan fick hon brottom. "Skynda mamma! skynda!" När alla letat sig tillbaka var det dags för matsäcken. Vi vecklade ut vårt sittunderlägg, plockade fram en varsinn smörgås och hällde upp en varsinn mugg med rykande varm choklad.
Det var knappt över nollan ute, strålande sol, frost på bilfönster och växter i skuggan samt is på vattenpölarna. o Där satt vi på en varsinn stubbe i skogen och drack vår varma choklad och mumsade i oss våra smörgåsar. Det var jättemysigt!!
När matsäcken var så gott som uräten lekte vi lite lekar och sen var det nästan slut för denna gången. Vi pratatde lite mer med nyckelpigan, sjöng en hejdå sång till skogen och gick sen tillbaka till bilarna. Majja var så nöjd och glad över sin knyttepremiär och längtar redan till nästa gång, om två veckor. :)

Resten av dagen har vi spenderat ute, jättefint höstväder idag som sagt.
Kajsa är inte helt bra i sin mage, jag har bytt 7 fulla blöjor på henne idag och det har luktat så man tror man ska svimma varje gång. Usch. Hoppas hon bara hade ätit nå olämpligt igår som nu kommit ut idag så det inte är någon form av magsjuka.
Stackarn totalfyllde en blöja idag då vi hade tänkt hälsa på hos gammelmormor som självfallet inte var hemma. Det sved väl antagligen där bak för hon ville absolut inte sitta och var ledsen o kinkig. Kännde att jag inte kan ta en halvtimmes prommenad för o komma hem o byta på henne så hon fick ett kallt byte ute. Men vi var snabba och hon var väl intäckt av filtar och åkpåse överallt förutom på just rumpan så hon frös nog inte speciellt mkt.

När vi lessnat på lekparken och prommenader så tog vi bussen till Eurostop allihopa för att titta efter ett par GoreTex skor till mig. Hittade inga. Och för att äta middag på McDonbalds igen. Dom har ju böcker i HappyMealen nu och jag tycker det är perfekt! Fina böcker är det ju också så nu ska vi ha 4 veckor av onyttiga middagar under en dag/vecka. Sen lär iaf jag vara trött på donken. Det är ju egentligen inte ens speciellt gott... men men :)

Imorrn ska vi... ingen aning. Det visar sig, Ha en bra dag hoppas jag på.




resultatet av barnens färgletande i skogen. Mossan längst bak
och det tre blåbären längst fram är Majjas fångst.



mmm gott med fika i skogen!!
(Någon som vet hur man får bilderna att stå upp? lyckas bara lägga in liggande bilder)



Lite lövbus i fint höstväder.

2 kommentarer:

Helena sa...

Du ser! Hösten är inte så dum i alla fall ;-)

Hanna sa...

Prova att högerklicka på bilderna när du har dem på datorn (innan du laddar upp dem i bloggen alltså) och kolla om du kan välja vrid medurs/rotera eller liknande...

Knytte-besöket verkar jättemysigt. Hur gammal ska man vara för att vara med på sånt?

/Hanna från Matlaget