söndag 16 november 2008

Massa fynd!

Under tiden sen sist jag skrev har vi gjort allt och absolut ingenting känns det som :) Var sjuka under en veckas tid och det var ingen höjdare. På farsdag åkt vi hem till Mats mamma (!) som fyllde år ett par dagar senare.
Min pappa var på vift till GranCanaria och Mats pappa var på vift någonannanstans med något jobb. Morgonen ängnade vi åt att baka en tårta. Majjas bakpremiär. Ja, bakat har vi ju gjort tidigare men det var första gången hon hjälpte till att hälla i ingredienser, vispa och slicka smeten av visparna. Supergott och jätteroligt tyckte Majja. Stunden i ugnen var väl kanske inte lika rolig, hon tog sig en prommenad förbi ett par gånger och pekade och sa kaka, smackade med munnen och sa nam-namn. Däremot så var fyllningen och gräddkletningen på tårtan också roligt för oj vad gott det är med bär och grädde. (Så mycket onyttigheter Majja fick i sig under den dagen har hon inte fått i sig under hela sitt liv). När det väl var dags att äta upp tårtan som för övrigt gjorde Majjas farmor jätteglad så var det också en höjdare. Smaskens tyckte både Majja och mamman.
Dagis och jobb för Majjan och mamman på måndagen. Pappan hade nu blivit sjuk.
Liten tyckte det var roligt att komma tillbaka och ville knappt gå hem då det var dags för det. Skönt :)

För att hoppa fram några dagar så kom Majjas gammelfarfar hem från sjukhuset efter en lunginflammation i fredags. Skönt. Jobbigt när folk är sjuka "på riktigt" . Var upp med lite bröd, ost och leverpastej han önskat sig innan det var dags att gå hem och få i sig middag.

Igår var det någon slags barnmarknad med både nya och begagnade kläder och saker.
Gick dit tillsammans med Marcia och Jill och utan barn. Var nog första gången vi träffades utan barnen. Var skönt att bara kunna koncentrera sig på sitt för där hade det bara varit kaos att ha busarna med sig.
Vi gjorde alla en hel del fynd.
Jag köpte ett jättegulligt klädset med byxa, body, mössa och strumpr från PoP som såg helt nytt ut
ett Kärnan Nalle Puh pussel
En Max bok
En lysande och kvackande badgroda
En pulka
En bilbana
och en NallePuh tågbana med räls, ett lok och 4vagnar med diverse tillbehör
allt inklusive inträde för under 3o0:-
Mycket bra affärer tycker jag :) o då kollade jag kanppt igenom alla kläder som fanns där också, man hade nog kunnat fynda en hel del sånt också. Men men :)

När jag kom hem sov Majja fortfarande och när hon vaknade dryga 2h efter att hon somnat så klädde vi på oss och gick till parken för att gunga. Det var längesen vi gungade och oj vad glad hon blev. Gungade o gungade o gungade. Tycktes aldrig få nog.
När vi väl var färdiga med parken vinkade vi lite fint och gick ner till centrum för att handla lite middag. Blev goda fyllda lövbiffar med potatisgratäng. Mums.

Idag ska vi försöka oss på att träffa Majjans mormor och morfar någonting då dom kom hem från GranCanaria igår. Annars har vi inga planer. Gå ut i rusket och leka en stund lär vi ju göra också.
Nu ska jag försöka hoppa in i duschen. Har haft sovmorgon idag. Skönt! :)
Ha en bra kommande vecka.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej! Nu är min vecka här hemma slut snart. Tiden går så fort... Majjan växer visst också å blir stor. Får ta och leka med henne under julhelgen istället :) Blev ingen valp, men kanske i sommar. Jag tog mitt förnuft till fånga för en stund. Ska till edda idag klockan 3 så får se hur det går... Sökte en fritidspedagogtjänst där idag också och det lät intressant. Ha de bra å håll er friska nu så hörs vi! KRAM

Anonym sa...

Vad roligt att baka! :D Beatrice har också upptäckt nöjet i att hjälpa till i köket! Hon brukar laga middag med oss varje dag nu... Hon älskar det!
Hoppas vi kan ses snart!
KRAM

(kolla in vår hemsida förresten: www.nogg.se/sanhueza )