söndag 23 november 2008

sjuker o äventyr i backen.

SE UPP I BACKEN, HUNDRA HÅL I NACKEN!!!!!!!
Japp, idag har vi invgt nya pulkan. Och det var ROLIGT! ja ända tills en kurva blev lite för skarpoch liten hamnade med ansiktet rätt ner i snön. Efter lite tårar blev allt bra och pulkaåkningen var lika rolig igen fram till dess att händerna blev svinkalla. Stackars liten. Måste införskaffa ett par riktigt varma vintervantar! Är inte ute i sista minuten snarare försenade minuten. Stackars barn.
Men men kul hade vi i backen, när vi väl kom hem somnade Majja på 10minuter och sover fortfarande gott nu efter en timme.

Veckan som gått har inte varit lika rolig. Natten mot tisdag tyckte både Mats och jag att liten var jättevarm. Hade med säkerhet gått o steka ägg på henne. Men då jag skulle öppna på jobbet på tisdagen och Mats hade jobb att göra så bestämmde vi att hon fick följa med o öppna och när nästa personals kulle anlända så skulle vi sjukskriva oss o gå hem MEN när fröken vaknade på morgonen, pigg som en lärka, bus i kroppen och med bara dryga 36 i temp bestämmde vi att hon nog skulle få gå till dagis ändå. Dumt o sjukanmäla ett friskt barn ju. Vi gick och öppnade på mitt jobb och en timme senare gick jag för o lämna Majja på dagis.
Slutade tidigt o hämtade henne direkt efter vilan halv två och då var hon skållhet igen. Hade blivit jättevarm under lunchen berättade hennes fröknar men då det bara var vilan innan hon skulle hämtas tyckte de att hon lika gärna kunde sova där som hemma så jag hann jobba klart. Snällt. Väl hemma åkte tempen fram igen och den visade på 40grader.
Resten av dagen sov Majja i princip, var vaken ett par timmar för o sova för natten igen sen. Trots alvedon gick febern inte ner till lägre än 39grader och onsdagen bestod också bara av o sitta o slumra i mammans knä. Då torsdagen kom och tempen var uppe i 41grader ringde vi närakuten som tyckte att det bara var o komma in. Fröken hade kanske bara kissat tre ggr sen tisdag em trots mycket vatten så dom ville att vi skulle försöka få ihop ett urinprov för att utesluta *har tappat namnet men kan det vara blåskatarr? när man har supernt då man kissar bla*. Väl inne klistrade vi på en påse mellan benen på majja där kisset skulle hamna då hon väl kissade och sen fick vi träffa doktorn. Kraftig öroninflammation på höger öra samt förhöjd sänka med ordentlig infektion i kroppen blev resultatet därifrån. Då fröken passade på o bajsa samtidigt som hon kissade fick urinprovet inte användas så pencilinet vi fick skulle värka både uppåt och neråt i kroppen sa han o ta bort både kroppsinfektionen, öroninflammationen och eventuell blåskatarr. Trodde visserligen att all typ av antibiotika gick igenom hela kroppen men vad vet jag.

Nu idag äntligen är fröken bra och det blir dagis imorgon igen. Bara hoppas på att hon håller sig frik nu. Hon har verkligen fått sin dos av sjukdonar för ett bra tag framöver tycker jag!

Ja, det var vår vecka det. Spännande spännande. ;)
Ska försöka lägga in lite bilder senare då hon vaknat och jag kan väsnas lite mer.
Får se om vi kommer ut o iväg en sväng igen sen, leta vantar som sogt o handla middag. Blir lergryta med kyckling ikväll. GOTT! Vad ska ni äta?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket feber för lilla damen nu, stackars! Idag blir det lax och potatis med limesås för oss. Igår hade vi tur och blev bortbjudna på middag :)Hörde att det var trevligt hos Jimmy också. Imorgon är det vik på Vasaskolan för mig och sen examensarbete för hela slanten, blir nog en SEN måndag. Hoppas denna veckan blir bättre för er! kram kram

Jag sa...

Lilla snäckan...hoppas det var vinterns sjukdomar nu då, så ni kan andas ut. =) Även om det finns få saker som är så mysiga som att ha ett sovande/slumrande barn i famnen en hel dag eller två. :-)