onsdag 3 december 2008

allergi, uppdaterad

Jaa vad har hänt sen sist?
Majja blev bra från sin öroninflammation och tyckte medicinen var mums, återgick till dagis och allt var bra fram till i fredags. Vi upptäckte en massa små utslag på hennes lilla kropp och tänkte att det nog utvecklar sig till vattkoppor under natten. Typiskt men ändå okej att bli av med en av de nödvändiga barnsjukdomarna. Skönt om det skulle vara över innan bebis kommer, skulle inte förvåna mig annars att hon får det i samband med bebisens ankommst och att den blir smittad vilket inte alls är bra för en så liten.
Vaknade på lördagen och Majja såg för hemsk ut. Utslag överallt, precis överallt. Men inga blåsor eller koppor. Ringde vårdguiden som sa åt oss att åka in. Kvinnan i telefonen blev helt ifrån sig och försökte få in oss på ks men där var det för lång kö tydligen så hon sa åt oss att åka till Löwet på en gång. Vi som inte alls var olroliga först blev nu detta. Ringde, fick en tid inom en halvtimme åkte iväg och hann precis. Visade sig att Majja är allergisk mot penecilinet, amimox, fick medicin mot detta, Tavigyl, och en uppmaning om att komma tillbaka om det blev värre. Värre blev det och vi var återigen inne på söndag morgon. Nu fick hon en kraftig dos av kortison och utslagen började lägga sig inom bara några timmar.
Skönt.
Nu kommer dom och går lite som dom vill men är ändå 1000ggr bättre. Försökte oss på dagis igår då läkaren sa att det inte skulle vara några problem men dagis tyckte att Majja inte riktigt hade orkat med dagen och borde få vara hemma under ett par dagar. Så det är vi nu, nog lika bra för oj vad hon har börjat hosta också. Suck. Nu får hon se till att vara frisk. Tycker hon har haft nog med elende de sista veckorna.

Nu sover hon middag o när hon vaknar ska vi baka pepparkakor! Mums!
Ikväll kommer Majjas mormor och morfar förbi och fikar på det nyuttagna ur ugnen och nu ska jag ställa mig och förbereda för middagen medan hon fortfarande sover.

Ha en bra dag!

Föresten!
Nu har vi gjort halvtid av graviditeten! Visst att det känns länge till min födelsedag, 28april men inte 17 känns det länge med bara 20veckor kvar. Hur fort har de här veckorna inte gått lixom :)
Tyckte veckorna mellan 20 o 30 var segast mentalt sett med Majja, tiden gick långsammast där fram till vecka 30 o därefter sprang tiden bara iväg o tänk. Om 10veckor springer tiden iväg igen! hoho spännande!!
Såhär står det på www.familjeliv.se ´s sida om vad som händer med bebis och mig just nu.

Vecka 20 - 3 dec - 9 dec 2008
Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Helt sjukt vad mycket som händer där inne i magen. Tänk att tänderna redan bildas och att ägg produceras för glatta livet om det är en liten tjej. AA kroppen är fantastisk! och att få vara gravid är fantastiskt. Förstår mig inte på dessa kvinnor som frivilligt väljer att leva barnlöst för både graviditet, förlossning och hela upplevelsen med att ha barn är fantastiskt!
Skitjobbigt o supertrist att må illa X antal veckor, skitjobbigt o supertrist att ha ONT vid förlossningen och skitjobbigt och supertrist när sjukdomar bara avlöser varandra men allt där emellan gör det värt varenda sekund av obehag. Det är ju så häftigt alltihop! Tänk att bära runt på sitt eget barn, få föda fram det,- den känslan är enorm och att sen få träffa den där lilla och ta hand om den och leva för den o älska den mer än man nånsinn trodde var möjligt.
aa så eré :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pepparkakor vore ju inte så dumt faktiskt... Hoppas att tösen blir bra nu iaf, mycket otur på sista tiden. Här i blåshålet (tror aldrig att jag skulle vänja mig vid blåsten i Kalmar hur länge jag än skulle bo här) är allt bra, skriva, skriva, skriva som gäller. Rätt skoj, men JOBBIGT! Hoppas ni får en trevlig fikastund :) hej hej

Anonym sa...

Åh så fint du skriver vännen! Kan riktigt känna hur det kändes de där fantastiska månaderna, även om man hade sina krämpor.. Tänk snart får ni uppleva det igen! :-D Så härligt att få följa med på vägen! Hoppas Majsan får hålla sig frisk nu fram till jul! Kramar Maria & Elias

Anonym sa...

VA?!!! Inte visste jag att du var gravid igen! Då får jag verkligen grattulera! Vi kämpar dock på ännu....Å inge resultat! =( Men det kommer väl när man minst anar det! =)
Hoppas att Fislisan din blir bättre! Det måste ha varit otäckt det där med utslagen!
Kram