tisdag 13 januari 2009

Ledsen tjej,- uppdaterad

Lilla liten.

Vi har haft en bra och jättemysig morgon tillsammans. Vi har pratat massor om dagis och hon har tyckt att det ska bli roligt att gå dit. Väl påklädda och klara sprang hon nästan iväg för att komma fram men när mamma skulle säga hej då brast det och tårarna bara sprutade! Lilla liten! Inge roligt o lämna en ledsen tjej. De skulle ha julgransplundring idag så jag hoppas tårarna snabbt slutade rinna!
Om 50 minuter ska jag vara hos barnmorskan! Spännande! Första besöket sen inskrivningen ju!
o imorgon går vi in i vecka 26.
Tiden bara springer iväg, tänk snart är vi i vecka 30 o hur lång tid är det kvar därifrån egentligen? Nästan ingen alls!

Ha en bra dag!

********************************************************************************

Hos barnmorskan gick det bra, lite dåligt blodvärde och järnvärde som vanligt. Hade gått upp 5 kilo vilket var helt normalt, hjärtljuden lät fin fint men magen var lite för liten. sf måttet var 20cm och låg precis under det normala så ska få gå på en extra koll om två veckor och se om den vuxit på sig lite eller om vi ska fortsätta med tätare kontroller. Känner mig dock inte alls orolig då det är full rulle på bebisen.
Kan vara så att den ligger långt bak och då blir ju magen inte lika stor, vem vet, får kanske en kula både fram och bak ;)

Hur som helst så går vi in i vecka 26 imorgon som sagt, spännande! Enligt familjelivs sida är detta vad som händer mig och bebis just nu:

Vecka 26 - 14 jan - 20 jan 2009Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Min graviditet - BF Tis 28 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 13 jan 2009.

Din graviditet startade Ons 23 jul 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 6 aug 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 175 av 280. (62,5%).

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 6 fulla dagar (v24+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 28 apr 2009
Du har 105 dagar kvar till förlossning.


Eftermiddagen spenderade vi tillsammans med Camilla. Satt mest hemma och pratade i soffan samt tog en prommenad ner till centrum där vi handlade middagsgrejjer.
Trevligt.
Var längesen vi hann träffas och umgås.

Nu ska jag stänga ner här och lägga mig i soffan med händerna på magen. Det sparkas.

Föresten, Majja hade inte varit ledsen länge på dagis. Det hade gått över relativt snabbt. Sen hade de haft julgransplundring och dansat ut julen.
Som avslutning på denna lilla fest hade barnen fått fiska fiskedamm där alla fick en varsinn liten påse med en mandarin, en pepparkaka, lite russin och en liten leksakskatt.
Katten har varit i handen på Majja hela kvällen :)
Det är superkul att de anstränger sig så för barnen, dom uppskattar ju det lilla enormt mycket och likaså jag som förälder.

God natt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

stakars lilla Majja..
Förhoppningsvis så blev hon nog glad snabbt idag igen...
Det är nog uppehållet mellan jul och det som gör att hon gråter...

Då är det inte alls lång tid kvar innan liten kommer...
Tycker att det gått fort denna gång..

Puss och kram
Lisa

Anonym sa...

usch, stackars lillan! Och åh, vad skönt det är för mig att säga som alla sagt till mig: nu är det inte så långt kvar!fast det är det ju, när man tänker efter...hehe...men allt är relativt.=)

Anonym sa...

oj, nu va de två långa inlägg att läsa :) låter som att det blir fint på rummet, säg bara till så kommer jag och pysslar! Pysslat på frititds nu i två dagar och imorgon är det ettorna som gäller. Sen opponering på torsdag och examen på fredag, massa som händer nu. Tösen har visst vant sig vid sin mamma och pappa nu under julledigheten, men de e ju tur att hon inte e lessen så länge :) Dutti tjej att va på BVC också! ha de fint! massa kramar