söndag 4 januari 2009

många minusgrader!

brr!
Nu är det kallt ute!
Efter att ha spenderat den mesta tiden innomhus den senaste tiden bestämde vi oss för att iaf ta en prommenad ner till centrum och affären, då hade vi -11 grader utanför fönstret!
Men det är konstigt med kyla, -11 grader känndes inte alls lika kallt som -2 grader. Har väl antagligen med luftfuktigheten att göra.

Förutom att gå ner till affären har vi annars idag målat fina teckningar som lilla fröken är jättestolt över. Vi hängde upp dom på glasrutan på dörren mellan köket och hallen för att låta dom torka o när jag eller mats legat lata på soffan har hon kommit o tagit tag i handen på oss och dragit för att å upp oss på fötter. Sen har vi tillsammans gått fram till dörren där hon vill bli upplyft för att se teckningarna riktigt bra. Väl uppe i famnen börjar hon noga berätta på sitt sätt och med ett otroligt kroppsspråk om hur hon satt i sin stol vid köksbordet och målade med penseln på pappret och i handen som hon sen tryckte på pappret. :)
Förutom att måla har vi duschat, lagt pussel otaliga gånger, läst böcker, pysslat med dockorna och dockvagnen, kört med bilarna, ätit lunch och liten har sovit middag, ätit mellis och fått spelet på att vara inne.
sen gick vi till affären.

I förrgår tog vi med oss mormor/gammelmormor till Sigtuna.
Min tanke var att komma hemmifrån lite då det blir så trist att inte göra någe eller att bara göra samma, samma samma hela dagarna. Vi skulle mata ankorna, prommenera längs strandprommenaden och dricka varm choklad på tant brun.
Mormor tyckte det lät lite kallt men mysigt så hon följde gärna med.
Väl framme fanns där inga ankor men fruset vatten och massor av skridskoåkare! Något Majja aldrig tidigare har sett och det var otroligt spännande att titta på allt folk som for runt på isen. Då nyfikenheten av hur de egntligen kunde åka runt på vattnet tog över gick vi ner en sväng på den hala och blanka isen och kännde på hur det var. Spännande! Leendet sträckte sig nog från öra till öra på Majja :)
Prommenerade längs strandprommenaden och sen upp och genom staden tills vi kom fram till cafét. Vi hade turen att få ett bord på det proppfulla lilla stället och drack varsinn varm choklad med blåbärspaj till. Gott. När vi väl fått upp värmen igen började vi traska mot bussen och for sen hem. Blev en mysig eftermiddag och det känndes jätteskönt att göra något mer än o bara gå ner till parken eller centrum för o handla.

Nej, nu ska jag lägga mig o tjocka magen med vilda bebisen i i soffan innan det är dags o förflytta sig till sängen :)

Har inte tagit ett enda magkort än o börjar tycka att det var ju hemskt dåligt gjort! Så imorrn i dagsljus ska det fotas!

Sov gott o trevlig fortsatt kväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sött med teckningen. =) Jag tor faktiskt jag fikat på Tant Brun! Har varit i sigtuna en gång, och tror det var där vi intog vår fika. =) Ja, skäms på dig, fram med lite magbilder nu!;-)

Anonym sa...

A nu vill vi se hur magen växer :) Låter som ni hade en mysig dag i Sigtuna. Jag förstår att majjan får tråkslag av att bara va inne. Mamma och pappa har varit ute och åkt lite skridskor på isen. Jag och Matte funderar också på att ta oss ut nån dag här innan vi far ner till sydligare breddgrader. Hörs! kram kram