lördag 28 mars 2009

Earth Hour + flytt

earth hour med tända ljus.


Sista natten på skolgatan?
Jo jag tror bestämmt det! Känns jätteskönt men samtidigt lite vemodigt. Det här är vårt första riktiga gemensamma boende, Majjas första hem osv osv men det ska ändå bli såå skönt att slippa en massa onödig irritation och onödigheter från en oengagerad hyresvärd. O vårt nya hem är superfint!

Idag var det meningen att allt skulle ha flyttats men då flytthjälpen fick förhinder så sker möbelflyttningen imorrn. Idag har vi packat o packat och Mats stackarna har burit kartonger härifrån till bilen och från bilen alla trappor upp till lägengeten som en tetting.
Han lär vara heeelt slut nästa vecka då det inte blivit eller blir någon vila denna helgen så vi sa det idag, det är tur man inte flyttar så ofta! Herregud vad me saker som finns överallt. Tyckte att "det är ju bara..." men det var inte så bara :)

Majja vaknade vid 05:45 imorse o en halvtimme senare var vi alla uppe. Degade lite i soffan o tryckte i oss frukost innan arbetet började vid halv åtta.
Liten har varit såå duktig hela dagen! Hjälpt till på sitt eget lilla sätt, gått o pysslat, hjälpt mig och Mats och bara tagit allt för vad det har varit. Inge gnäll alls inte ens då hon var så trött vid lunchen att ögonen gick i kors på henne. Hoppas det blir lika bra imorgon!

Nu borde mamma och pappa ha landat och kommit hem efter en veckas semester på GranCanaria. Vill också ha sol och värme och bara behöva dra på mig en bikini på morgonen för att sen svida om till en sommarklänning på kvällen. *Längtar* men men, det lär dröja. Får drömma tills vidare! :)

Earth Hour också ja. Vi släckte alla lampor och fuskade bara då det var toa kris. Med en bebis som buffar på kissblåsan är det inte lätt att hålla sig en hel timme i sträck! Men va lite trist, tittade ut genom fönstret och varenda människa verkade ha tänt hemma men men... jag drog mitt strå till stacken så gott det gick iaf och nu ska jag stax sova, måste ta mitt berg av medicin först.
4 kapslar Ursofalk, 1tablett Folsyra, 1 tablett Behapten och 4 tabletter Levaxin.
Ska till apoteket på måndag och hämta ut mer levaxin o då minskas tabletter från 4 till 1 tack o lov, känns inge kul alls o stoppa i sig 10 tabletter varje kväll! Ibland 11, beroende på hur mycket det kliar. Gör allt vad jag kan för att undvika Tavegylen då det är den enda tabletten jag kan välja om jag vill ta eller ej. Ispåsar under tröjan är ett hett tips, man blir svinkall och bortdomnad vilket gör att man oftast hinner somna innan kliandet sätter fart igen och man vaknar av det på natten.

Nu, sen i onsdags, är vi inne i v.36. 4 veckor kvar. Förhoppningsvis mindre. Majja föddes i v.37+2 så ser man det så är det inte långt kvar men det är ju inget som säger att denna bebis vill komma lika tidigt, kanske har den bestämmt sig för att ligga kvar till v.42
men då är den redan utplockad iofs. Ska ju på igångsättningsmöte på tisdag, lite nervös inför vad de kommer säga men det blir nog bra.


Du är på dag 249 av 280. (88,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 28 apr 2009
Du har 31 dagar kvar till beräknad förlossning

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.












bilden är tagen i Sätunaparkens lekpark 090326











2 kommentarer:

emily sa...

Åh vad roligt att flytta. Jag längtar tills jag o Engla ska göra de och det dröjer förhoppninsvis inte allt för länge :)

Maria & Elias sa...

Måste ju säga grattis till flytten! Så skönt att ha den överstökad innan bebis kommer. Är det en större lägenhet än den ni har nu? Många kramar från Malmö