onsdag 25 mars 2009

våffeldagen

Har haft en mycket trevlig dag idag, lämnade Majja på dagis vid kvart över nio imorse. Idag var dom hela 5 barn på plats. Solen sken och det var riktigt skönt väder ute trots minusgrader.

Efter lämningen gick jag till Marcia och Klara o vi for iväg till Barnens hus där jag fixade vagenen som gnisslar och sen åkte vi vidare till Barkarby outlet. Kikade i polarn o pyret butiken o kom hem med en jättefin solhatt och sulor till Majjas stövlar. Var runt lite i olika butiker och avslutade besöket på babyland innan vi var tvugna att åka hem då jag sagt att jags kulle hämta Majja senast 14.00 idag.

Majja var på strålande humör hela eftermiddagen sen, vi gick ner till parken och lekparken o lekte ett tag innan vi gick för att möta Mats vid tåget.
Väl hemma gjorde vi våfflor till middag, onyttigt men gott o det är ju ändå våffeldagen idag.
O därefter bänkade sig Majja i soffan tillsammans med sin pappa och tittade på Maka Paka, Upsy Daisy, Pontipinerna och allt vad det heter innan bolibompa. Jag passade på att plocka och fixa utan en busunge som ska hjälpa till. Gick på något märkligt sätt mycket snabbare än vanligt ;)


Det här är väl bland det dummaste jag läst, hur ska detta barnet hitta sin egen identitet?
Tycker det är sjukt! Stackars barn! Nog för att genus är bra men man ska 17 inte överdriva det! Pojkar är pojkar och flickor är flickor och så är det bara. Vissa saker är jag säker på ligger genetiskt. Majja älskar dockor och nallar och har så alltid gjort. När man släpper henne lös i en leksaksaffär är det dockorna med tillbehör eller nallarna som ska gås igenom först,- alltid och har så alltid varit. Hon hade bilar innan hon fick sin första docka men det är ändock dockorna som är bäst. Hon är mer intresserad av ulliga gulliga katter än grävskopor och lastbilar och då ligge rju ändå lastbilar närmare till hands för henne då hon inte fått kela med något djur än pga eventuell allergi som ska få chansen att växa bort först.
Nej, som sagt. Genus är superbra men det får inte gå för långt som det i många fall gör.
Nu är det ju nästan så att man inte ska klä killar i blått och tjejer i rosa för de är verkligen inte genus, istället ska man köpa kläder på killavdelningen till tjejer och tvärtom till killar. Löjl. Köp det man tycker om istället är det rosa så är det och är det blått så är det det.

Här är länken iaf

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2559041.svd

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du det där me genus är en knepig fråga och vi kan bara hoppas att vi kommer ännu längre i jämställdshetsfråga än vad vi redan gjort. Det handlar inte om färger och leksaker utan om att flickor och pojkar är lika mycket värda och ska han samma villkor, rättigheter och skyldigheter! Håller med dig om texten, helt galet!! Gillade dock deras slutkläm, att det är barn vi uppfostrar inte pojkar och flickor! Så hoppas jag att jag kommer att fortsätta tänka i min undervisning, alla ska få rätt till samma kunskap efter deras egna förmåga oavsett etnicitet, kön eller vad de nu kan va! Ha de bra nu familjen på Dalgatan.

Anonym sa...

Hej,
Ni verkar ha haft en bra dag igår..
Tycker också att det verkar jätteknäppt med vad de gör mot sin dotter eller son..
Igår var jag och red. Samma häst, det gick bra, lite obehagligt i mellan åt.
Pok
Lisa

Anonym sa...

kan bara hålla med....det ÄR skillnad på könen, så ä'rdet bara. Se kan man väl välja att ha neutrala kläder och ge bilar till flickor, men man får väl vara lyhörd för vad de gillar? Sicket trams....

Anonym sa...

Du som precis har varit där.. Har de massa fint på POP i Barkarby outlet nu?

Anonym sa...

Åh, vad synd. Men det är ju nu vinterkläderna reas ut, men det hade varit bra om det fanns lite mer vårkläder från testkollektiner eller nåt så man kunde fynda något "unikt". Du råkade möjligtvis inte se några söta koftor, eller strumpbyxor och sånt ?

Anonym sa...

håller heeeeeeeeeeeeelt med dig!!!