fredag 7 augusti 2009

Lämnade mamma...

"Hej då Lilla-Maja *vinke vink*. Lilla-Maja flyger flygplan mamma, vinka!"
Så satt Majja i köksfönstret imorse och vinkade till alla flygplan hon såg. Hennes bästa kompis, Lilla-Maja befinner sig nu i Frankrike och ska så vara i två veckor.

Efter dagis idag åkte vi hem till mormor och morfar igen. 30grader och sol, då är det skönt med pool! Konstigt nog ville fröken inte bada idag och det blev aldrig riktigt tillfälle för mig att hoppa i heller. Den enda som badade var Kajsa. Jag satt på kanten med Majja bredvid mig och doppade ner lilla liten i vattnet. Hon älskar att bada precis som storasyster. Jollrar och skrattar och bara njuter. Så mysigt att se och höra :)
Camilla och Andy kom förbi en stund. Blir så sällan vi kan ses nu då hon måste jobba om dagarna tyvärr. Är annars mycket trevligt att sitta och snacka bort ett par timmar med henne :)

När det var dags för oss att åka hemmåt ville Majja inte alls följa med. Hon skulle stanna hos mormor!
Jag packade ihop våra saker, klädde på Majja (ifall hon skulle ångra sig) och frågade ytterligare en gång om hon inte skulle följa med mamma och Kajsa. Men näe, Majja skulle inte åka buss Majja skulle stanna mormor. Fick en puss och en kram och ett "hej då mamma" innan hon sprang iväg.
Var konstigt att gå därifrån utan henne men hon var så nöjd så :)
Hoppade av i centrum och passade på att handla en massa tunga grejjer som fick ligga på Majjas plats i vagnen. Perfekt! Är så jobbigt att handla tunga grejjer då båda barnen är med och påsarna inte får plats undertill. Tog en sakta prommenad hem i sommarregnet och mös av att det regnade varmt samtidigt som solen skymtade lite längre fram och det inte alls var ens lite ruggigt ute. Det luktar så gott efter ett sommarregn!
Men tack och lov var det bara ett kortis regn, annars hade jag blivit tokig och inte alls mysit. Älskar ju solen och sommaren o vill ha sol mest hela tiden! Regna kan det göra två nätter i veckan så saker o ting håller sig gröna och fina ute men dagtid kan solen gott skina!
När vi går ut på mornarna nu för att ta oss till dagis sträcker Majja ut armarna, vänder ansiktet mot solen och ropar "sommar mamma, sommar"!
o Kajsa bara ler stort och skrattar bara man tittar på henne :)
haha åh vilka underbara barn jag har! Lycklig, lyckligare, LYCKLIGAST!!

Hur som helst så lagade jag mat, diskade, matade Kajsa o småpulade innan Majja sen kom hem vid tio i sju då mormor och morfar släppte av henne. stora liten var jättetrött, bad om yoghurt, åt upp två stycken (!), gick och borstade tänderna och sen la vi oss för att sova. Det dröjde bara 5minuter och sen säger hon "kiss mamma, kiss" varpå jag frågar om hon är kissnödig. Aaa svarar hon o Mats kommer o hämtar henne o sätter henne på toaletten o oj vad hon kissade! Duktiga duktiga tjej. Det här går kanon!! 3½ vecka utan blöja och nästan inga olyckor alls. En enda gång har hon kissat på sig senaste veckan, hon både kissar och bajsar på pottan, säger ofta till själv att hon är kissnödig eller så sätter hon sig helt enkelt och kissar själv. Hon sover utan blöja och har helt enkelt aldrig någon blöja på sig längre. Duktiga tjej!
Efter att hon kissat tog det tio minuter och sen sov både hon och Kajsa skönt sida vid sida men i olika sängar :)


Imorrn väntar kusin Simons 1-års kalas på dagen och kräftskiva på kvällen.
Mums!

1 kommentar:

Jenny sa...

haha Kajsan får nog vänta med pottan ett tag till ser det ut som :) men alltid bra att börja i tid. Härliga flickor du har och nog är det mysigt med vårt härliga sommarväder. Idag fläktar det lite, men det är faktiskt också rätt skönt! kram