söndag 2 augusti 2009

sommar är...

Helgen har gått fort som vanligt. Tycker knappt den hinner börja innan den är slut. Trevligt har vi haft ialla fall.
Igår fyllde min mamma år (GRATTIS!) så vi var på kalas där på eftermiddagen. Innan dess var vi ute o lekte med Elina och barnen hon passade, bakade börd, målade med vattenfärer och hoppade i vattenpölar. Medan vi lekte hade vi uppehåll och det var varmt men efter en tur inne på ica så öppnade sig himlen och vägen hem tog lit längre tid än normalt att gå just pga att vi dansade i regnet, hoppade i pölarna som bildades och bara var lite...
tänkte "sommar är..." tankar och kom fram till att
sommar är
... sol och värme
... bad
... varma sommarkvällar
... blåbär, smultron, jordgubbar osv osv...bär bär bär :)
... trasiga knän
... skrattande barn
... mygg
... dans i regnet
... när man kan gå barfota och få sanden/gräset mellan tårna
... när man kan ta tagen som den kommer och bara njuta
... fräknar
... äckliga småkryp
och mycket mycket mer... blev en kort lista här med lite av vad sommaren är iaf, Majjas och min är desto längre men ska jag skriva ner allt får jag sitta hela natten.

Hos mamma grillade vi korv och fikade med massa gott. Var riktigt trevligt. Efter att ha stannat ett par timmar begav sig hela lilla familjen neråt området för en väntad inflyttningsfest men det blev kortlivat för oss då det fanns en hund där och Mats blev allergisk så vi vände hem mot mamma och pappa igen. Badade o var sociala med mamma, pappa o syster samt mormor och tage som var de enda som var kvar. Kom hem efter åtta någongång o Majja somnade en timme senare.
Idag ville Majja vara hos mormor och morfar o leka medan jag, mats och Kajsa for till Barnens Hus och till Euro sko för att införskaffa ett par nya sandaler till Majja. Hennes fötter har vuxit massor i sommar och då det ändå är 2 månader kvar av sandaltid om vi har tur kan hon ju inte ha ett par som är så precis att hon klagar över att det gör ont i fötterna när hon har dom på. Blev ett par jättesöta på rean för 149:- överkomligt pris då sandlarena var helt o hållet i skinn och hade bra stadga för foten.
När vi handlat åkt vi andra hem till mormorn o morfarn också, fikade o badade innan vi åkte hem.
Här hemma har det varit lugnt.

Ska försöka lägga in ett par bilder imorrn men nu ska jag sova.
Imorrn börjar allvaret igen, Dagis nästa. Usch och panik. Sommaren är snart över!

1 kommentar:

Lisa sa...

Du är duktig på att hitta saker på rea!
Hoppas att det går lika bra för Majja att vara blöjfri på dagis som hon har varit hemma.
Pok
Lisa