onsdag 30 september 2009

bröllop och sjukstuga

I lördags morse vinkade jag och Kajsa hejdå till Majjan, pappan och Märsta. Vi satt i en bil tillsammans med barnens mormor, morfar och moster och trängdes i några timmar (men det var inte så farligt trångt som jag hade trott det skulle vara) tills vi var framme i Skara. Väl där checkade vi in på det fina stadshotellet, lämpade av våra väskor och gick ut på stan en vända. Vi gick blandannat bort till kyrkan som tydligen är rätt känd för sina två torn. Den var väldigt fin och stor, otroliga fönster.
Det var en väldigt liten stad och jag tror nog att jag Lisa o Kajsa lyckades gå igenom hela på en halvtimme eller nått då vi gick bort till ica ;)

Efter någon timme på stan gick vi tillbaka till hotellet o gjorde oss i ordning, vi skulle på bröllop!
Min kusin, Cecilia och hennes Anders skulle gifta sig. Dom var båda två väldigt fina!
Efter kyrkan åkte vi bort till bygdegården där det bjöds på god middag, fina tal, skratt, dans och trevligt sällskap.
Vi hade det jättetrevligt hela kvällen och det tyckte nog även Kajsa som vägrade sova. Hon sov sig igenom kyrkan klockan 4 men sen var hon vaken fram till kvart i ett på natten!! Men inge gråt och gnäll, hon var jättesnäll och skötte sin första fest och sitt första bröllop med bravur!
På söndagen var det sen dags att åka hem igen efter en enorm frukost. Gott. Kajsa var trött efter gårdagen och sov nästan hela vägen hem. Blev en matpaus då vi bara hade en halvtimme kvar hem. Smidigt.






1. Cecilia & Anders vigs i Vinköls kyrka.
2. Mina fina klänning och inbjudan
3. Kyrkan i Skara
4. Ett av de mäktiga fönstren


Väl hemma möttes vi upp av Mats och Majja.
Majja klagade över ont i öronen och ont i magen och då hon skulle kissa grät hon bara och fortsatte hålla sig. Misstänkte blåskatarr. Ringde löwet och fick en tid bara 1½h senare. Det tog bra tid hos läkaren då ingen ville titta på henne förrän de hade fått ett urinprov och att få någon som tycker det är läskigt att kissa för att det gör ont att kissa var inte det lättaste. Det tog ett stooort glas saft, massa böcker och lite bus innan hon väl kissade i pottan. Urinprovet visade dock inte att något var fel. Men hon hade kraftig öroninflammation med risk för att rummhinnan skulle spricka när som helst. Blev ilfart till apoteket där vi hämtade ut medicin.
Igår var vi sen till läkaren med Kajsa då hon är helt tjock i näsan och halsen. Det pep lite i lungorna så vi fick någonting som ska hjälpa till att vidga upp medan hon fortfarande är förkyld. Så så har vi dethemma just nu. Sjukstuga.

Vann för en gång skull en tävling igår föresten! Vann en biljett till underBARA BARN-mässan nu i helgen. Ska bli jätteroligt! http://www.underbarabarn.se/ vi har ju varit där två gånger tidigare och vill gärna tillbaka.

Nu ska jag roa snorungarna :)





snorungarna ;)





sötnos i dressen gammelfarmor stickat





4 kommentarer:

Cecilia sa...

Krya på er!
Det är så svårt när de har det jobbigt med andningen. Vad fick hon för medicin?

Jag sa...

den där klänningen hade jag kunnat döda för att kunna ha, den var skitsnygg! varför följde inte hela familjen med på bröllopet? Usch, vilka vidriga snorbilder på barnen!!! hahahaha!

Cecilia sa...

Ventolin är verkligen effektivt. Engla har fått det på vårdcentralen & akuten.

Hemma får hon pulmicort morgon & kväll och när hon blir sämre får hon även airomir vid behov. Har ett speciellt behandlings schema.

Hoppas det går över för lilltjejen och att hon slipper dessa problem vid nästa förkylning.

Jenny sa...

Stackars dom små barnen, såg inte alls så trevligt ut. Min är me förkyld, men inte lika ill... Härligt att det gick bra på bröllopet :) kul att komma iväg på nåt. Hoppas snorungarna blir friska! kramar