fredag 2 oktober 2009

underBARA BARN

Imorse var det Kajsa som var vaken innan tuppen och låg o pratade och drog mig så mycket i håret att det var omöjligt att fortsätta sova. Hon och jag gick upp kvart i sex (!) o inväntade de andra sjusovarna. :)
När de väl vaknat ca 1h senare gjorde vi oss klara för att ta tåget till Älvsjö där vi skulle gå på underBARA BARN-mässan (http://www.underbarabarn.se/). Hann med halv nio tåget och var på plats ca 1h senare.
Det var massor med montrar och större yta o mindre med folk om man jämför med förra året.Skönt. Det fanns massor att titta på och göra och i varenda monter kunde man hitta något till "mäss-priser" och liknande.
Det fanns en hel del "gratisgrejjer" Reklam som många skulle kalla det. Men spela roll, gratis är alltid trevligt! :)
Majja älskade att vara där, hon fick hälsa på grävlingen/skunken eller vad det är som gjorde reklam för Andys lekland, hon hälsade på Cypern-Åsnan och Teletubbies och hon var heeelt såld. :) Det var superspännande och lilla fröken var riktigt modig som vågade hälsa på figurerna och tom prata med dom :) Av Cypern-Åsnan fick hon en jättefin ryggsäck innehållande ett ritblock och kritor. Toppen.
I HSB's monter fick båda tjejena fiska fiskedamm och båda två hade fiskelyckan med sig och kammade hem varsin bok. Jättefina böcker. Tack!
Hos Libero, Pampers och Huggies fick vi blöjprover, våtservetter och ett par andra prover. I en monter kunde man snurra på lyckohjulet från Lipton och det var en sånt där bra lyckohjul som man fick snurra på tills man vann. Påsen man vann innehöll en förpackning the (som förövrigt var jättegott, vi smakade till kvällsfikat), en tomatmössa :), och en badboll. Hos Folktandvården fick vi tandborstar och hos Skandia fick vi kaffe och god glass i bägare. Detta var lite av allt vi kom hem med i "gratispåsen" i den andra påsen där vi la saker vi köpt hamnade en jättefin klänning av märket kameleont (tror iaf det hette så) och ett par jeans från Nova star samt en mössa som vi tror kommer bli kanon under kalla vinterdagar. Alles till Majja. Stackars Kajsa får ärva allt men då allt vi köpte var av bra märken så kommer det nog inte vara så urtvättat och förstört när lillfröken får ta över sen heller. :)
Timmarna sprang snabbt iväg och även om jag hade kunnat springa igenom alla montrar ytterligare ett par gånger ifalla att jag missat något första/andra och tredje gången så kännde vi alla oss nöjda och gick för att åka hemmåt.
Nu har vi besökt mässan tre år i rad och jag kommer definitivt besöka den även nästa år om inget plötsligt inträffar. Tycker det är jätteroligt att gå runt där, fynda lite, gotta mig i gratisgrejjer, titta på folk, springa runt som en yr höna och bara vara. Mässan har så mycket. Dels massor massor med montrar där man som sagt kunde fynda en hel del, få tips, ideér osv osv. Det finns möjlighet till att köpa fika på plats eller äta medhavd mat/fika (om du inte fikade på Skandias gratiskaffe och glass ;)) Det finns lekytor till barnen, bland annat en massa små trampbilar som dom kunde köra längs med en bana, kuddar, klossar, en isbana med möjlighet till att låna skridskor och hjälm!! bollhav, kuddhav osv osv... Till de som ville fanns möjligheten att gåpå seminarium om diverse saker, det hände grejjer framme på en scen och jaa tiden bara sprang iväg.
Jag och barnen fotogarferade oss också, ska bli spännande att se hur korten blir. Men tror de blir bra. :) Var en jätteduktig fotograf som tog lite annorlunda bilder på en helt vit bakgrund. Aa blir nog läckert :)
Verkligen en mässa att rekommendera!

Väl hemma sen blev det taccos till middag och därefter gick vi ut. Det var svinkallt ute men vi var väl ute ca 2h iaf. Tog oss en ordentlig prommenad med stopp i äppelparken där Mats hoppade efter äpplen och Majja skrattade så hon tjöt för att det såg så roligt ut :)
Efter att ha kommit in igen var vi helt blåfrusna så en kopp the och lite bullar framför tv'n gjorde susen!

Nu sover barnen och Mats me tror ja o jag ska nog spela en yatzy :)

Godnatt.

3 kommentarer:

Baloo sa...

Låter som en riktigt bra dag och mässa. Förstår att resten av familjen stupar efter en sån dag :) kul att det är bra när man kommer iväg. Hoppas att ni får en bra helg! kramar

Jag sa...

blir ju riktigt sugen på att se om mässan kommer hit i närheten av oss. =)

johanna sa...

jag vette tusan om jag såg er på mässan!! jag tror det! var ni där hela familjen? Kram Johanna