söndag 6 december 2009

Bra helg

Mysig helg har vi haft!
Igår åkte vi in till Stockholm. Funderade på innan vi åkte om jag skulle ta dubbelvagnen eller enkelvagnen. Vägde för mot nackdelar och kom fram till att Majja ska inte sova, hon vill gå mycket själv och blir hon trött i benen är vi två som kan turas om att ha henne i famnen eller så får hon sitta på fotstödet på vagnen. Blev alltså enkelvagnen och det var ett bra beslut!
Vi gick bort mot NK och tittade på julskyltningen, lika fin som alltid och med lika mycket folk som alltid. Begriper mig inte på vuxna människor som trängs framför fönstren med mobilkameran i högsta hugg och som suckar högt när ett barn försöker ta sig fram för att se något alls. Majja fick sitta på Mats axlar och därifrån såg hon rätt bra iaf. Spännande spännande tyckte hon. Sen gick vi vidare mot kungsträdgården där vi tittade på alla duktiga skridskoåkare som for runt på isen. Gick igenom den lilla men mysiga julmarknaden och sen in på Gallerian där vi trängdes med en miljon andra människor inne på BR leksaker. Majja fick sig en glass och därefter kom hon på att hon var bajsnödig. Happ, vad gör man då? Vart finns toaletten? Hjälp...
Frågade i en affär efter närmsta toalett och den fanns självklart på andra sidan Gallerian o Majja behövde toaletten "nuuuuu mamma". Vi satte det korta benet efter och trängde oss mellan folk. När vi väl kom fram kostade det 10:- och jag hade inte fått med mig plånboken!
Majja och jag blinkade lite med ögonen åt toalettansvarige och blev insläppta gratis och efter ett tag förstod en äldre man att lilla fröken hade brottom och släppte oss före i kön. Tack.
Vi hann i tid och ingen olycka skedde. DUKTIGA LILLA TJEJ!!
Hamnade precis bredvid vår statsminister på Levis butiken. Vi tittade på varandra men sa inget, konstigt, jag brukar väl ändå hejja på allt och alla? aja...
Påvägen till tåget sen bad Majja om att få sitta framme på vagnen, lyfter upp henne och 30sekunder senare faller hon bakåt mot Kajsa o sover stenhårt :) stackars liten, hon var ju helt slut o undra på det som de där små benen hade gått i flera timmar! Tog upp Kajsa i famnen och lät Majja sova vidare en stund i vagnen.

Idag var vi till Steningeslotts julmarknad. Det är jättemysigt där i vanliga fall men idag var det farligt mycket människor att man knappt kunde titta på något. Synd. Majja fick sig ett jättefint får iaf och hon älskar det. Trots att det består av trä och fårfäll (dvs det är hårt) så sover hon med det just nu o är jättesöt. Får se hur jag lyckas lirka det ur hennes armar sen...
Därefter åkte vi till Sollentuna Centrum. De har ju byggt om centrumet totalt och från att ha varit ett trist ställe med bara ett fåtal butiker är det nu superfräscht med butiker och restauranger. Det är palmer planterade inne i centrumet i mitten av alla restauranger och där finns ett stort vattenfall. Majja var mycket farcinerad av detta och stod och kännde länge hur vattnet rann mellan fingrarna på henne. Där var en kille som spelade piano och sjöng och hela stället var superfrächt med många butiker. Allt från billigare kedjor som H&M o Lindex till lite dyrare som MQ, Esprit och Mexx. Något för alla med andra ord.

Imorrn väntar öppna förskolan igen och nu när båda tjejjerna är vaccinerade blir det dagis för Majja på tisdag. Imorrn är det planeringsdag.
Majja vaccinerades förresten i torsdags. Hon var jätteduktig precis som sin syster och kom nöjd därifrån med ett klistermärke på tröjan och ett plåster på armen. Tyvärr fick hon väldigt ont i armen och i benen (?) som höll i sig hela natten och halva fredagen men därefter har hon varit som vanligt. Skönt! Kajsa blev bara lite extra gnällig på onsdagen, kanske hade hon också ont i armen lillfisen?

Nu väntar sängen. Godnatt.

1 kommentar:

Jag sa...

Låter mysigt med så sdtora julmarknader. =) och vad roligt med herr statsminister. =) Kram på dig, hoppas du mår bra.