torsdag 18 februari 2010

pyssel

Pågrund av sjukdom av pedagoger på Majjas avdelning på dagis i veckan tänkte jag att vi kunde hjälpa till så gott vi kan för att underlätta för stackaren som stod som ensam ordinarie så Majja har varit ledig nu tisdag onsdag.
Istället för att leka av sig på dagis har hon istället fått leka av sig på Märsta kyrkans öppna förskola vilket har varit jättemysigt. Trevliga lokaler, trevlig personal och trevliga mammor att prata bort ett par timmar med samtidigt som barnen leker och utforskar. Mys.

Idag gick hon dock på dagis men direkt efteråt styrde vi vagnen mot öppnis igen då de har startat med pysselcafé på torsdagseftermiddagar.
Hade räknat med att låta Majja rita lite, måla med vattenfärger, bygga någon pärlplatta eller göra ett armband kanske men oj vad glatt överraskad jag blev när vi kom in. Det var verkligen pyssel! Fanns hur mkt som helst att göra! Majja målade en hjärtformad ask med lock till och efter det knåpade hon ihop ett halsband och armband. Själv pysslade jag ihop ett jättefint armband åt mig själv med glaspärlor från panduro. Man kunde göra glaslyktor, blomkrukor, askar, måla, rita, halsband/armband med x antal olika pärlor som passade alla. Göra kort osv osv fanns MASSOR att göra och de två timmarna var över alldeles för fort. Majja tyckte det var jätteroligt och satt och pysslade nonstop 1½timme! Det är inte illa för en 2½åring!
O vad stolt hon var över sin fina ask och sitt halsband/armband. :)
Dit ska vi definitivt gå nästa vecka igen! Perfekt syssla efter dagis då hon bara går 9-12!

Annars har det inte hänt mycket.
Sitter o velar på hurvida vi ska på babysimmet imorrn eller inte. Hon hostar lite illa fröken fräken o jag är gulsegsnorig men annas är vi väl friska nu... kanske...

Kajsa e så rolig. Hon har inte riktigt kommit på krypkoden än mer än att hon tagit ett par krypsteg ett par gånger men hon försöker o försöker. O på någe vänster så kommer hon frammåt, bakåt o åt sidorna ialla fall för hon är verkligen inte där man lämnade henne längre. :)
Hon har börjat resa sig mot allt och är så lycklig över att hon kan.
Hon har knäckt gåkoden om att man ska flytta fötterna o prommenerar du sakta men säkert då man håller henne i händerna. :)
ALLTID glad goa lilla unge! Har nog aldrig träffat en bebis som är lika glad som Kajsa. :)
Gosungar är dom båda två.
Imorse skulle Majja byta blöja på Kajsa. Hon hämtade våtservetter och blöja, knäppte upp pyjamasen, tog av blöjan, tvättade och satte på en ny med lite hjälp sen hade hon nog vuxit tre meter tror jag. :) Stolt som en tupp! :)

Älskade barn, vad gjorde jag utan er?

Nu ska jag se på Susan Boyle.
Godnatt.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Lät som om ni haft det riktigt trevligt. Kanske man ska ta och gå dit någon torsdags eftermiddag. Vilka tider har de öppet då?

Hoppas ni får en trevlig helg och slipper sjukdomar.