fredag 23 april 2010

skor

Majja har varit i akut behov av nya skor ett par veckor nu då kardborrgrejjset inte fäst på de gamla vilket medfört att hon tappat skorna var tionde meter på ett ungefär.
Så, idag var Mats ledig från jobbet så då tänkte vi att vi slår slag i saken. Efter att jag hämtat Majja på förskolan gick vi ner till tåget och for in till huvudstaden. Gick igenom butik efter butik, stadium, team sportia, intersport, puma, Nilson och Din sko (och ett par "prylaffärer" som inte alls har med skor att göra) utan att hitta något som föll oss i smaken. Eller föll oss i smaken gjorde väl ett par skor men jag betalar inte 600:- för ett par barngympadojjor. Ville gärna klä henne i ett par puma men hittade ingen bra modell som kändes lätta att ta på, att ha på och som var snygga till ett ok pris. Avslutade tillsist på Åhléns där Majjas drömsko fanns! En lila gympadojja med Pippi Långstrump på som dessutom blinkade!!!! Tyvärr skrek hon ajajaj så fort skon hamnde på foten. Visade sig att den var konstigt vinklad i bak och jättehård. Hittade en snygg Puma sko och bestämmde mig för att fråga efter hjälp för mätning av fot och sko samt få reda på hur fotriktig skon var jämfört med andra. Visade sig då att Pippiskon var lite för hård och Puman lite för mjuk. Den gav inte tillräckligt bra stabilitet i vristen. Hon rekomenderade ett mellanting vilket visade sig bli adidas.
Skorna var jättesnygga i vitt och svart och fröken blev supertuff i dom :) Äntligen hade vi hittat det vi letat efter hela dagen!
Tycker skor är väldigt viktigt då det gäller mina barns fötter. Skulle aldrig köpa skor på tradera eller liknande då skorna blir ingådda olika och faktiskt kan förstöra den lilla foten på ett eller annar sätt.
Kajsa ska heller inte få ärva Majjas skor med undantag för stövlar som är minimalt använda.
Så imorrn bär det iväg igen.
Då ska vi åka till barkarby outlet o kika på ett par Pumaskor till mig i Pumabutiken samt leta reda på ett par Kavat prommenadskor till Kajsa i skobutiken Salamander. Dom brukar ha väldigt bra pris på just Kavat.

Imorrn blir dte idolmöte då Pippi Långstrump kommer till Märsta centrum. Såhär såg det ut förra året http://eldgrisen.blogspot.com/2009/08/idolmote.html
Hoppas hon uppskattar det lika mkt iår! :)
Verkar bli en bra dag, sol, nya skor samt Pippi Långstrump! :)

Godnatt.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Hoppas ni får det trevligt imorgon och att vädret är på er sida.
Hade gärna också gått dit för Livs skull men vi är bortbjudna på dop & kalas.