lördag 1 maj 2010

Barnens dag

Det är så härligt att se att Majja har fått kompisar, riktiga kompisar. Hon har tre stycken bästisar. Lorinne, Tilda och "Lilla-Maja". Nu sista tiden har vi mest umgåtts med Lorinne och Majja blir så glad över varje gång vi ska träffa henne.
Idag var det Barnens dag på Maxi och vi bestämmde lite snabbt att vi skulle möta upp Lorinne med familj där uppe runt 11 tiden.
Lånade mammas bil och innan vi åkte hjälpte Majja morfar ute på baksidan. Hon klippte gräset och fixade o jag vet inte vad, Men roligt hade hon iaf. När de sen var dax att åka behövde jag bara nämna Lorinne så hade hon brottom iväg. I bilen påväg upp till Eurostop kunde hon kanppt sluta prata om den lilla blonda blåögda flickan och när vi sen kom fram sken hela lilla Majja upp. O än roligare är det när man ser att Lorinne blir lika glad hon också. :)
Även Kajsa uppskattar sällskapet och brister ut i ett stort leende när dom kommer fram och hälsar på henne :)

Barnens dag var väl inte såå mycket att hurra för men ingenting att klaga över heller.
Det fanns en fiskedamm där barnen fick en varsin liten godispåse och ballong vid kassorna. Inne på Maxi fick dom chansen att plantera solrosor i ett drivhus och ute på parkeringen fanns brandmän och brandbilar som man fick sitta i. Drtta tyckte Majja var lite läskigt men i knät på Braulia (tillhör Lorinnes familj) och bredvid Lorinne gick det bra att sitta där uppe en liten stund. Spännande ju! Snälla brandmän delade sen ut en serietidning, en pysselbok samt ett memory. Trevligt trevligt! Ponnyridning fanns också tillgängligt för den som ville och idag lät jag Majja premiärrida. Det guppade rejält och hästen gnäggade högt ett par gånger men Majja var nöjd, det var så spännande att sitta där på hästryggen och när hon klev av sa hon "mamma! Hästen pratade med mig!" men klappa den ville hon inte.

Kajsa är nog världens duktigaste lilla bebis, hon är nöjd med det lilla allt som oftast. Alltid glad och ser upp till sin storasyster som om hon vore Gud själv.
Vi var på eurostop nästan fyra timmar och under den tiden satt Kajsa snällt i vagnen ca 3h. Inte ett klagomål alls, hon var nöjd och glad hela tiden, satt och tittade på tjejjerna och på allt runt i kring. Idag åt hon även sin livs första korv med bröd till lunch och det var en hit! :)

Påvägen hem somnade båda två snabbt i bilen. Lyckades lyfta in Kajsa o hon fortsatte sova drygt en timme o det hade säkert också Majja gjort så hårt som hon sov men där blev det operation väckning som sattes in. Hon sov väl kanske en halvtimme innan hon vaknade till liv. Det resulterade i lite trotstjaffs men som tur var gick det över snabbt och hon somnade gott bredvid mig.

Vad som väntar imorgon visar sig...

Godnatt.

Inga kommentarer: