tisdag 17 augusti 2010

kalasen

Helgen bestod som sagt av kalas, i fredags var det 70-års kalas för barnens farfar. Mycket trevligt. I lördags var vi på 3-års kalas för Lilla-Maja och i söndags var vi på 2-års kalas för kusin Simon.

Alla tre dagarna bjöd på fint väder men finaste vädret hade vi under lördagen. Solen sken från en blå himmel och det var äntligen varmt igen! Sådär varmt så att det blir varmt i näsan då man andas in. Härligt! :)

Vi startade dagen med att åka till Rotebro för att plocka lite bär på tjejernas farmors kolloni. Jag ville göra saft. Anita och Leif var i Rotebro och hälsade på också. Trevligt. Dom har funnits med så länge i Mats liv att dom är lite som hans extra föräldrar.
Tjejerna sprang runt nakna och lekte med vatten, jag plockade bär och Mats var social. Efter att ha varit där nästan två timmar skyndade vi till tåget för att hinna till kalaset.
Blev direkt från tåget till kalaset och eftersom det var sånt kanonväder kunde vi vara ute. Den årliga visfestivalen hölls i äppelparken samtidigt och bjöd oss på lite trevlig musik i bakgrunden. Tycker det är en jättemysig tradition och det är roligt att intresset från alla är så stort. Parken är alltid full med folk under visfestivalen.
På kalaset bjöds det på tårta och massor med kakor och saft. Barnen var så leksugna att dom knappt hann fika. :)
Majja och Maja hittade varandra direkt och sen var det dom som höll ihop hela tiden.
Dom leker roll lekar för fullt nu och det är så roligt att se! Mamma-Barn är populärast just nu, och doktor. 
Majjas lekar fortsätter även hemma där hon utvecklat sin lek med sin låtsaskompis Pippi. Idag hade hon enorma problem då Pippi inte ville sitta fast i vagnen och det går ju inte att hålla mamma i handen då man ska dra en barnvagn också! Har lite svårt att häga med i svängarna ibland om när Pippi är med och inte men det är roligt att se. :)
Hur som helt, barnen lekte och vi vuxna satt i skuggan och pratade och fikade.
Marcia hade "hyrt in" sin brors flickvän som lekledare. Första leken vi gjorde var raketen, den var väl helt ok enligt barnen men när nästa lek kom blev den en höjdare som dom själva lekte hur länge som helt efter.
Hon hade gjort en spökpåse. *spännande* i påsen hon hade i sina händer låg flera silverfärgade ballonger målade med ögon och mun,- spöken. Spökena blåstes upp och när dom flög iväg skulle dom fångas in och läggas snabbt snabbt i påsen igen. Ballonger som man blåser upp men ej knyter ihop och sen släpper flyger ju som bekant hur som helst. Detta var väldigt roligt och barnen tjöt av skratt. Låste in ballongerna i påsen och bad om att få göra om det igen och igen och igen :) Lyckat!

När barn började droppa av smet Majja och Maja in och fortsatte sin lek på Majas rum medan vi andra satt kvar ute. Vi turades om att titta till dom då och då men det behövdes egentligen inte för dom lekte så fint och hade så roligt.
Jag kännde att vi nog skulle röra oss hemmåt flera gånger men tack vare att tjejerna hade så roligt och jag riktigt trevligt sköt jag på det hela tiden. Tillsist höll Kajsa på att hungra ihjäl och då bestämmde jag att nu var vi tvugna att gå men se där, Marcia hade barnmat i kylen som fungerade perfekt och vi blev kvar ett tag till. :) När klockan var runt halv åtta blev jag övertalad om att stanna kvar och grilla tillsammans med Marcia och Stefan o Ewa och hennes sambo, Hugos föräldrar. Kajsa och Klara somnade i varsinn vagn och tjejerna fortsatte att leka. Dom kom ut och ner lagom till det var mat och då var dom båda riktgt trötta. Kunde knappt ha ögonen öppna någon av dom. Men vi fick i dom lite mat och sen innan efterrätten tackade vi för oss och gick hemmåt. Majja somnade på vägen och sov sen gott hela natten. Kajsa hade vaknat till strax innan vi skulle gå men somnade om så fort hon hamnade i sängen. Båda tjejerna hade haft en underbart rolig dag och jag likaså o det resulterade i att dom sov ända till halv nio på söndag morgon! Skönt!

I söndags åkte vi återigen till Rotebro men denna gången gick vi förbi kollonin och fortsatte bort till Maria, Miguel och kusinerna.
Alltid lika trevligt att vara där! Tjejerna var lite blyga som vanligt men kom snart igång med att leka.
Noah och Simon är verkligen söta. Dom lär få låsas in, precis som mina tjejer, i tonåren sen ;)
Vi fikade och pratade och klockan gick fort frammåt.

Väl hemma var det snabbt i med middag och sen sängen för tjejerna och sen var det ny vecka igen.

Igår gjorde v just ingenting. Träffade gammelmormor en sväng, var upp till eurostop en sväng och sen spenderade i eftermiddagen i en lekpark med Lilla-Maja fram till dess att Mats kom hem.
Idag var vi runt och tittade i alla spännade ;) affärer på centrum innan vi var en sväng på öppna förskolan. När den stängde träffade vi på Emma och pratade bort ungefär en timme med henne innan vi återigen gick hem till Lilla-Maja. Kajsa och Klara lekte där nere och Majja och Maja där uppe.
Vi tryckte i oss en massa fika och pratade lite skit innan det var dags att bege sig hemmåt.

Verkligenheten börjar komma i kapp oss nu och imorgon ska vi hälsa på på dagis en stund tänkte jag, bara en timme eller så men Majja är inte alls pigg på det. Hon går med på att gå dit om jag lovar att vi snabbt går därifrån... stackarn. Tur att jag har inskolning med Kajsa så att hon får en ordentlig mjukstart innan det är dags för mig att börja jobba.

Kajsa går mer och mer nu, nsätan hela tiden :) Hon har kommit förbi stadiet där hon hellre kryper än går utan nu är det tvärt om. Hon kryper väldigt sällan utan går mycket hellre. Det går inte fort men det är så roligt att se, hon är så duktig! :) Sötnöt!
Pratar gör hon massor nu också!
Förut var det mest "mamma" och "eh eh eh" oså pekade hon på saker och ting.
Nu säger hon "mamma" "pappa" "Majja" "titta" "där" "hej" "tack" (ibland) skäller som hunden, muar som kossan och jamar som katten. Oså blandar hon allt med en massa grekiska ingen förstår något av trots att hon förklarar väldigt ingående ibland :)
Hon vet vart magen, huvudet, näsan, händerna och fötterna är. Hon pekar glatt på flygplanen, tågen, lampan osv osv om man undrar vart det är någonstans och hennes favoritsysselsättning gör mamman galen just nu. Hon klättrar! Överallt! men men det är väl något dom ska gå igenom, Majja var ju en hejjare på att klättra på tripp-trappen hon också...

Ni ikväll har jag gjort färdigt min saft. Blev en blandsaft på röda och svarta vinbär. Jättegod och mycket blev det.
Har slängt in nästan alla flaskor i frysen så får man plcoka fram lite nu och lite då under den långa vintern sen. Nyttigt och jättegott!

Nu ska jag sova.

Godnatt!

Inga kommentarer: