fredag 13 augusti 2010

Ramsö

I onsdags morse vinkade vi hejdå till pappan och sen tog vi 9:04 tåget in till stan. Väl framme tog vi oss en prommenad bort till strömkajen där båten mot Vaxholm skulle gå en kvart senare. Gick ombord och satte oss utomhus. Tjejerna tyckte det var jättespännande att få åka båt och Kajsa pekade och pekade och sa "titta!" åt allt hon såg. :)
Båtresan tog dryga timmen och sen väl framme i Vaxholm fick vi byta båt. Det var inga problem alls då den stod färdig att åka, den bara väntade in alla som skulle me från den tidigare båten. När den väl började åka tog det bara en kvart innan vi kunde hoppa av på Ramsö. Där mötte Lilla-Maja, Klara och Marcia upp oss och vi gick sakta bort mot deras lilla hus. Det var så mysigt! Solen sken, det fanns inte en enda bil, vi gick på en grusväg med skog och några hus på ena sidan vägen och havet på andra sidan. Tjejerna gick hand i hand och var jätteglada över att dom skulle få leka ända till dom skulle sova och att dom sen skulle få sova tillsammans för att sen äta frukost tillsammans för att leka än mer tillsammans innan dom skulle ta båten hem tillsammans :) Gullungar!

Huset var jättelitet med ett vardagsrum, ett sovloft och en köksavdlning med plats för att laga mat.
Sen fanns där en stor alta på framsidan och en ännu större altan på baksidan.
Det fanns en rätt stor friggebod med två sängar, kyl/frys, tv osv där jag och tjejerna skulle sova.
På baksidans altan fanns en vattenpump där vi pumpade vatten, hällde upp i baljor och diskade ute. Där fanns ett gammalt tvättställ där vi hällde upp iskallt vatten från en vit porslinskanna med blå kant för att kunan tvätta händerna och borsta tänderna. Tjejjerna satt på pottan ute i solen och vi andra fick gå på utedasset. Det var små detaljer som var jättemysigt att få vara med om under en kortare period. Bara alla grusvägar och det bilfria och att det inte fanns några gatulampor skapade en rejäl mykänsla över allt.

Vi åt lite lunch efter att ha slängt av oss ryggsäcken och sen gick vi bort till en liten strand. Tjejerna hade jätteroligt! Dom lekte i sanden, sprang upp och ner ur ett jätteklart vatten, dom åkte rutschkana rätt ner i vattnet och dom klättrade i berg. :)
Åt mellis och fortsatte leka :)
Sen gick vi vidare och stannade till vid skogen och plockade massor av blåbär.
Marcia fixade ihop korv och makaroner till middag och medan hon gjorde det fick tjejerna kladda ihop en smulpaj som vi sen åt till efterrätt. Jättegott! Majja och Maja lekte och lekte och lekte o vi såg knappt röken av dom då dom lekte nere i stugan eller på altanen på framsidan eller inne och vi andra spenderade mest tiden på baksidans altan. Härligt att se hur fint dom lekte och hur roligt dom hade. Mamma, pappa, barn var en mycket populär lek och fantasin var inte dålig! Dom hade inga leksaker utan lät saker runt i kring dom bli rekvisita i leken och resten som dom behövde använde dom ur fantasin. :)

När vi gick för att lägga tjejerna somnade dom fort. Tog inte många minuter innan alla sov. Majja och Maja låg i samma säng, hand i hand. Kajsa och Klara bar vi upp och la på bäddsoffan och sen satte jag och Marcia oss på altanen på framsidan och fick i oss en massa gott. :)
När vi väl sa godnatt tog jag Kajsa med mig och sen somnade även jag snabbt.

I torsdags tyckte jag att Majja, Maja och Kajsa vaknade alldeles för tidigt  men det var bara att pallra sig upp. Gjorde havregrynsgröt åt dom alla tre som dom åt ute på trappan till stugan. Till utsikt hade vi vattnet med båtar som sakta guppade förbi.
Kajsa åt som en häst mest hela tiden och bajsade där efter.

Maja och Klara är egentligen sjusovare och började känna av att dom sovt för lite så jag tog med mig mina tjejer och gick en prommenad medan dom andra skulle få vila lite. När vi kom tillbaka åt vi lunch och sen städade och plockade vi. Åt mellis och gick sen sakta bort till badberget. Så mysigt och verkligen skärgård :)
Solen sken och det var varmt, tjejerna tog sig upp och ner från berget och vi bara njöt av att det är SOMMAR.
Gick på 17:50 båten som tog oss till Vaxholm och väl där väntade mormor och morfar som var snälla nog att hämta hem oss.

TACK snälla för ett par underbara dagar. Vi kommer gärna tillbaka nästa sommar :)

Har jättefina bilder men det går ju inte att ladda upp så ni får väl fantisera ihop hur fint det var överallt :)


-------------------------------------------------------

Idag fyller farfar Seppo 70år och vi var alla där nu i eftermiddag. Det bjöds på jättegod smörgåstårta, fika och trevligt sällskap.
GRATTIS på födelsedagen!!

Imorrn väntar födelsedagskalas för Lilla-Maja och efter det tror jag vi sitter av lite tid på Visfestivalen i äppelparen innan det är dags för kusin Simons 2-års kalas på söndag.
Vilken kalashelg!

1 kommentar:

Baloo sa...

Verkar som ni haft en riktigt trevlig minisemester på Ramsö :) Ingen rosett på väggen, Baloo är minst lika nöjd när de ligger i byrån. Hoppas ni får en bra vecka!