lördag 20 november 2010

skicka vidare

Idag var det barnens dag i kulturhuset inne i Stockholm.
Vi bestämmde oss för att åka dit. Hemma i Märsta låg snön vit på backen men det var råkallt ute. Sådär så att det inte är kallt och inte "varmt" utan sådär så att kylan går in och sätter sig på skelettet.
I stan regnade det och var tillpåköpet än mer råkallt.
Usch!
Började med att gå till McDonalds för att få i oss lite lunch innan vi sture mot kulturhuset. Träffade på ett par brandmän utanför som visade upp sina bilar och delade ut "Släck ljusen" och "112 lätt att slå" klistermärken. In och klädde av oss o lämnade in vagnen på barnvagnsparkeringen som var helt gratis och bevakad!
Sen tvingade jag de andra att åka upp till våning tre där jag hade hört att Polarn och pyret stod med sin Skicka Vidare kampanj. Mycket riktigt där var dom. Mats fick underhålla barnen bäst han ville medan jag botaniserade mig bland alla kläder. Förra året då jag fyndade på skicka vidare var det i butik och fanns inte så mycket kläder att välja bland o allt var begagnat. Här fanns hur mycket som helst att välja o vraka blad både begagnade kläder och sånna kläder som legat som udda i butiker eller sånt som egentligen skulle ha skickats iväg till outlet butiker och sånt som varit som provkollektioner.
Jag hittade massor med fint och hade jag inte hejdat mig hade jag kunnat köpa bra mycket mer. Men ner i påsen åkte tre tröjor, en body, två kjolar, ett par byxor, två klänningar, en morgonrock och ett par strumpor. Allt nytt med lapparna kvar. Gissa vad jag fick betala...? :) 400:-!!!!! dvs allt kostade 40:-/styck och strumporna fick ja me i köpet. Förutom att jag var helnöjd med min shoppingkasse känndes det riktigt bra att shoppa då varenda krona gick till organisationen Plan.
När jag var färdig där åkte vi upp till takvåningen o tog oss ut på taket. Där tittade vi på Stockholm en bit uppifrån samt grillade marschmallows. Mysigt o gott.
Kikade runt lite i övrigt på de olika våningarna innan vi förflyttade oss ner till plattan där vi kikade på en minigris som tydligen ska medverka i årets julkalender, råttor som medverkat i flera skräckfilmer, någon kanin, get och katt samt en häst tillhörande världens minsta hästras. Den här hästen var inte minst men den var då verkligen inte stor. Jättefin var den och Majja var helnöjd med att få kika och klappa lite. :)
Kajsa var lite mer skeptisk till vad det var som stod och tittade på henne med munnen full av hö.
Gick vidare till BR leksaker o kikade. Vi åker upp för rulltrappan, tar av tjejerna och oss själva jackorna och släpper dom sen lösa. Vi var där dryga timmen och båda två var helt lyriska över alla grejjer. Dom går runt o tittar o känner o klämmer på allt! Men är superduktiga och ställer tillbaka allt där dom hittade det utan att man behöver säga till o när vi sen säger att det är dags att gå följer dom snällt med och vinkar till alla grejjer.

Kom strax efter sex, fick i oss lite mat och sen blev det lite tv för tjejerna innan Pippi Långstrump dans och sängen efter det. Nu var dom uppe dryga timmen längre än vanligt så kan ju försöka hoppas på att det visar sig positivt imorgon bitti :)

Vad ska vi hitta på imorrn då? Någon som har nå förslag?
Skulle gärna åka och bada men Majja har sån hosta och klagar på halsont att det inte känns som någon bra idé men annars då? Vad finns det att göra? kan man åka skridskor nu?

1 kommentar:

Baloo sa...

Vilka duktiga tjejer ni har :) inte alla föräldrar som har så väluppfostrade barn... I ishallen kan man nog åka griller, men annars kan det nog va svårt. Tror inte att de spolat än.