söndag 28 november 2010

snöigt

Oj nu börjar det närma sig jul med stormsteg!
Det är -10 grader ute och massor med snö o mer kommer det hela tiden. Mysigt! Lite väl tidigt kanske? Det är ju inte ens december... men o andra sidan. Hellre kallt o snö än råkallt o regnigt/slaskigt.
Hoppas det vita fina får ligga fram till och över jul nu bara.

Igår bakade vi pepparkakor vilket var både gott o mysigt. Dock blev det inte så många så fler behöver göras! Funderar på å vara duktig o göra min egen deg efter farmors goda recept. Måste bara få till orken för det...

Idag började vi dagen med knytte igen, jag och Majja. Ryggsäcken var packad med prickigkorvsmörgåsar och varm choklad o vi var laddade för ett par timmar i snön. Idag fick vi försöka oss på att göra snögubbar och lyktor i tio minusgrader,- inte lätt. Men vi fick ihop en lykta efter lite om och men. Sen var det massa bus i snön innan vi gick in i stugan och fikade där idag.
Efter fikat åkte vi hemmåt, hämtade Kajsa och tog oss upp till Eurostop där jag lovat o köpa pulkor till barnen. Hade hoppats på o hitta en dubbelpulka på stadium precis som förra året men icke. Varken stadium eller Hisport hade en enda pulka. Nödlösningen Maxi hade det iaf men det känndes som lite... budgetpulkor. Dom lär gå sönder lätt men men... då får dom göra det.
När vi väl kommit från Eurostop var det dags att bege sig till 34års kalas. Jimmy, min kusin hade fyllt år och bjudit in släkten för att vi skulle få umgås lite allihopa igen. Var riktigt trevligt och hemskt goda smörgåstårtor o tjejerna skötte sig jättebra. Tack för ikväll.

Väl hemma lämnade jag över tjejerna och tog sen en prommenad med Helena halv elva på kvällen. Var jätteskönt o helmysigt ute då snön yrde omkring och lös upp omgivningen.

Imorrn är det redan första advent! Ljusstakarna ska tändas och julmarknaden i Sigtuna ska besökas. Antagligen tillsammans med resten av kommunens befolkning men det blir nog bra ändå :)

Hade samtal om Kajsa på dagis i veckan. Tycker om dom där utvecklingssamtalen just för att man får se lite grejjer som dom har gjort och få höra hur det går för dom på ett lite mer djupare plan än bara "det har gått bra idag" vid hämtningen.
Hon sköter sig bra, trivs och har roligt om dagarna. Är envis och vet precis vad hon vill ha. Släpper inte ifrån sig nå leksaker om någon försöker sno från henne o är lugn och snäll.
Fina fina tjejen. :)

På jobbet rullar det på o jag trivs bättre o bättre :)

Godnatt!

Inga kommentarer: