fredag 25 mars 2011

Dax igen

Jamen Jippi, så var det dax igen.
Måndag gick bra o lämna på förskolan. (förutom att båda tjejerna var jätteledsna då jag gick, med bra mena jag att dom var så pass friska att dom orka) Kajsa hade varit lite extra trött men hon orkade med verksamheten som hon skulle o hade bara somnat extra fort o varit extra svår att få o vakna till liv efter vilan men annars så.
Tisdagen rullade även den på och på kvällen var vi till öppnaförskolan och åt på matlaget. Var bara vi och en annan familj där.
Onsdagen, vad gjorde vi då? Inte mycket... åkte till Eurostop efter hämtning och sen åkte vi hem för att få barnen o sova och jag städade av lite granna efter att ha legat i badet en stund.
På torsdagen vaknade Majja jäääättetidigt, halv fem (!) trots att klockan skulle ringa först dryga två timmar senare. Men hon hade ju stenkoll på att mormor och morfar hade kommit hem under natten o ville träffa dom. Dock sov ju alla halv fem så hon låg kvar i sin säng i närmare två timmar och frågade var tionde minut i säkert en timme om hon fick gå upp snart. När jag äntligen sa ja runt sex var hon bra snabb upp ur sängen och jag passade på att sova sista 40minutrarna.

Morgonen var jättelugn och vi gjorde allt vi brukar, tyckte vi tog extra tid på oss till allting men ändå var vi ute i god tid. Måste vara ljuset som återkommit som ger en extra positiv energi till att orka mer och vara mer effektiv. Så härligt att det inte är svart när man vaknar o svart när man slutar jobba.

Haft en jättebra jobbvecka föresten, det har varit väääldigt lugnt. Många sjuka men det e ju inte det som gjort det bra. Det har varit roligt att komma tillbaka efter att ha varit borta en vecka o sen att man fick en mjukstart var ju inte helt fel iofs. Men aa... det höll ju i sig länge.
Vid ett ringde telefonen och det var från Yvonne från Kajsas avdelning.
Hon framförde den "goda" nyheten om att Kajsa nog var magsjuk o precis hade spytt. Massor. Och det luktade äckligt, jätteäckligt.
Trevligt trevligt. Inte. ´Var bara att klä på sig och traska iväg för att hämta hem lilla kräket och storasyster.
Men väl hemma var hon som vanligt, lekte o hade sig. Aningens slö men inte mer än så. Åt bra med mellis och hade ätit bra till middag då jag var borta på möte. Hon sov skönt fram till tre då hon satte sig upp och började om med att kräkas. USCH!
Ropade upp mamma som fick upp pappa och sen fick dom hjälpa mig byta lakan och få ut mattan och sanera. Majja vaknade och undrade vad vi sysslade med och Kajsa undrade vad som hänt o berättade gång på gång att hon spytt på kudden.
Efter ca en timme var vi klara för att sova igen men det var inte det lättaste. Tillsist sov vi alla igen ialla fall. Dagen idag har inte varit nå konstigheter heller. En lös blöja men annars precis som vanligt. Ätit o druckigt hyffsat som vanligt men lite mer trött.
Hoppas hon håller sig kräkfri nu så vi kan kalla henne frisk o ja kan gå o jobba på måndag. Man blir INTE rik på att vaba upptäckte jag idag, löning o allt :(

Kvällen idag har spenderats med Helena, fick upp lite steg på stegräknaren o fick snackat lite skit. Skönt.

Nu väntar snart sängen.

Godnatt.

Inga kommentarer: